Naslovnica Magazin Doček Nove godine na Times Squareu uprkos porastu novih slučajeva

Doček Nove godine na Times Squareu uprkos porastu novih slučajeva

81

Dok su gradovi kao što je Atlanta otkazali proslave Nove godine, de Blasio je rekao da visoka stopa vakcinsanih protiv COVID-19 u New Yorku čini izvedivim dobrodošlicu svima onima koji to požele uz pridržavanje mjera

New York će ipak upriličiti tradicionalni doček Nove godine na Times Squareu kako je i planirano uprkos rekordnom broju zaraženih koronavirusom u gradu i cijeloj zemlji, rekao je u četvrtak gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio.

– Želimo pokazati da idemo naprijed i želimo pokazati svijetu da se New York City bori – rekao je de Blasio u emisiji “Today” NBC-a.

Nakon što su prije godinu dana zabranili doček na Times Squareu zbog pandemije, gradski dužnosnici su prethodno najavili planove za smanjeni doček Nove godine s manjim brojem ljudi i potrebnom vakcinacijom.

Dok su gradovi kao što je Atlanta otkazali proslave Nove godine, de Blasio je rekao da visoka stopa vakcinsanih protiv COVID-19 u New Yorku čini izvedivim dobrodošlicu svima onima koji to požele uz pridržavanje mjera.

– Moramo poslati poruku svijetu. New York City je otvoren – rekao je, javlja Associated Press.

Zahvaljujući vrlo zaraznoj varijanti omikrona koja je prvi put identificirana kao varijanta koja izaziva zabrinutost prošlog mjeseca, novi slučajevi COVID-19 u SAD-u su skočili na najvišu zabilježenu razinu na prosječno preko 265.000 dnevno.

New York je u srijedu prijavio rekordan broj novih, potvrđenih slučajeva – gotovo 44.000 – prema podacima države New York.

Prethodni članakNa osnovu informacija SIPA-e utvrđeno više od 13 miliona dodatnih poreskih obaveza
Naredni članakGODINA DINAMIKE I PROJEKATA: U BOSANSKOM PETROVCU PROŠLU GODINU OCIJENILI USPJEŠNOM