Naslovnica Bosna i Hercegovina Dodik najavio da neće odustati od svoje politike

Dodik najavio da neće odustati od svoje politike

79

Ured za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD danas je uveo sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji zbog koruptivnih aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odbacio je večeras kvalifikacije na osnovu kojih su mu Sjedinjene Američke Države danas izrekle nove sankcije.

On je nakon vanredne sjednice Izvršnog odbora SNSD-a odluku američkog ministarstva finansija nazvao farsom, kazavši da nikada nije imao niti sada ima imovinu u SAD-u koja bi mogla biti blokirana te da ga ne pogađa ni zabrana putovanja u Sjedinjene Države. Najavio je da neće promijeniti svoju politiku bez obzira na sankcije.

Odgovarajući na pitanja novinara kazao je da ako sankcije budu proširene na cijelu Republiku Srpsku, to će značiti da Narodna skupština kreće u donošenje odluke o samostalnosti RS.

Optužio je SAD i američke dužnosnike za iznošenje lažnih optužbi te još jednom odbacio legitimitet visokog predstavnika Christiana Schmidta. Naveo je da su u ovakve odluke američke vlade bili involvirani i dijelovi opozicije u RS-u te da je cilj pomoći im da dođu na vlast.

– Nema nikakvog uznemirenja što se nas tiče, žao mi je što su otišli toliko daleko da kazne Alternativnu televiziju, ustvrdio je Dodik.

Ured za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD danas je uveo sankcije Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji zbog koruptivnih aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

Autor: Fena

Prethodni članakCenić: Najgore su one tihe sankcije, niko ne posluje sa vama
Naredni članakS važećim COVID certifikatom za ulazak u zemlju tražit će i negativan PCR test