Naslovna BiH Dodik o ‘Velikoj Srbiji’: Za Bećirovića zločinački, za nas sasvim normalan projekat

Dodik o ‘Velikoj Srbiji’: Za Bećirovića zločinački, za nas sasvim normalan projekat

Od admin
A+A-
Resetiraj

“Denis Bećirović na pokvaren način nam poručuje danas da su Srbi oni koji su činili zločine, a da su više od 30.000 Srba samo u BiH pobile nevladine organizacije. Održavanjem priče o jednom krivcu, pokušava se zatrpati činjenica da je FBiH i Hrvatska etnički očišćena od Srba. Kad god kom netalentovanom junoši političaru padne na pamet da se isprsi on ne zna ništa drugo nego za Veliku Srbiju”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da pojedini zvaničnici, poput predsjednika RS ponovo prizivaju zločinački projekat velike Srbije, Dodik je odgovorio da su velika Srbija Novak Đoković, kao i ostali uspješni sportisti.

“To je ona Srbija koja je i velika i svjetska od koje Bećiroviću klecaju koljena”, naglasio je Dodik.

On je naveo da je jedinstvo Srba na ovim prostorima ideja mira, saradnje, zajednickih kulturnih vrijednosti i tradicije.

“Za Bećirovića zločinački, za nas sasvim normalan projekat. Razumijem ja njegove komplekse, korijene i potiskivanje prošlosti. No, on bi mogao da se potrudi da shvati da mi nemamo njegov problem”, rekao je Dodik.

(Vijesti.ba / Srna)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE