Naslovna BiH Dodik: Šta bi rekli građani Crne Gore na referendumu

Dodik: Šta bi rekli građani Crne Gore na referendumu

Od admin
A+A-
Resetiraj

– Bilo bi zanimljivo provjeriti volju građana Crne Gore, ali ne na Lajčakovom, već demokratskom referendumu, čak i u ovom trenutku, a šta bi tek takav referendum mogao pokazati za 50 ili 100 godina – rekao je predsjednik RS odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše reagovanje MVP Crne Gore na njegovu izjavu da Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Dodik je naglasio da Srbija, Crna Gora i današnja Republika Srpska imaju iskustvo života u zajedničkoj državi.

– Kada kažem da bi dobro bilo da se u stogodišnji nacionalni plan uključi i mogućnost ponovnog ujedinjenja ne mislim na prisilni akt udruživanja, već na slobodno izraženu volju građana tih država, rekao je Dodik.

On je istakao da je veliki NJegoš znao šta je snaga naroda i velikog grma kako je i pisao: “…Iz grmena velikoga lafu izać trudno nije, u velikim narodima geniju gnijezdo vije”.

Podsjetimo, iz crnogorskog MVP-a naveli su da je ta zemlja nezavisna i međunarodno priznata država, članica NATO-a, okrenuta evropskoj budućnosti, a ne retrogradnim idejama.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE