Naslovnica Magazin Dodjela Zlatnih globusa bez publike i TV prijenosa

Dodjela Zlatnih globusa bez publike i TV prijenosa

83

Ipak, nagrade će biti dodijeljene na uobičajenoj lokaciji u Beverli Hilsu, naselju u Los Anđelesu, a tokom ceremonije će HFP promovisati svoj humanitarni rad

Tradicionalna dodjela Zlatnih globusa će se ove godine održati bez publike i bez predstavnika medija, dok se događaj poznat kao “najveća žurka u Holivudu” još bori sa bojkotom filmske industrije, zbog etičkih propusta svojih organizatora.

Holivudsko udruženje stranih medija (HFPA), koje svake godine dodjeljuje Zlatne globuse, je optuženo za rasizam, seksizam, zlostavljanje i korupciju, a TV kuća NBC koja je nosilac prava je još prošle godine odlučila da neće prenositi ovogodišnju ceremoniju, zakazanu za 9. januar.

Na 79. dodjeli neće biti ni publike, zbog pandemije korona virusa i rapidnog širenja omikron soja.

Ipak, nagrade će biti dodijeljene na uobičajenoj lokaciji u Beverli Hilsu, naselju u Los Anđelesu, a tokom ceremonije će HFP promovisati svoj humanitarni rad.

Nominacije su objavljene tokom decembra. „Belfast“ Kenneta Brannaghe i „Moć psa“ Jane Campion imaju najviše nominacija, po sedam.

Ipak, bilbordi koji reklamiraju broj nominacija za ovu prestižnu nagradu nisu bili prisutni u Los Anđelesu ove zime.

Kredibilitet Zlatnih globusa, tradicionalno druge nagrade po značaju u Holivudu iza Oskara, ali i njihova budućnost, stavljena je pod znak pitanja zbog posljednjih događaja.

Mnogi iz Holivuda su odbili da učestvuju u ovogodišnjoj dodjeli, a pojedine zvijezde su se čak i distancirale od svega, bar dok se ne sprovedu konkretne reforme.

Autor: RSE

Prethodni članakNova istraga protiv Đokovića, sve je više argumenata za deportaciju
Naredni članakZASJEDAO KRIZNI ŠTAB KANTONALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA