Naslovnica Magazin Državni ministar nakon pada helikoptera plivao 12 sati kako bi se spasio

Državni ministar nakon pada helikoptera plivao 12 sati kako bi se spasio

92

Načelnik Policijske uprave Madagaskara Zafisambatra Ravoavy u utorak je rekao da je najmanje 39 osoba poginulo u padu helikoptera

Ministar unutarnjih poslova Madagaskara Serge Gelle (57) i jedan policajac plivali su oko 12 sati kako bi se spasili nakon što se helikopter u kojem su u ponedjeljak putovali na radni zadatak srušio nešto dalje od sjeveroistočne obale otoka, piše The Guardian.

Do nesreće je došlo u trenutku kada su Gelle i drugi helikopterom putovali prema jednoj olupini broda koja se nalazi sjeveroistočno od Madagaskara.

Načelnik Policijske uprave Madagaskara Zafisambatra Ravoavy u utorak je rekao da je najmanje 39 osoba poginulo u padu helikoptera.

Policija i lučka kapetanija rekle su da se još traga za dvije osobe koje su preživjele nesreću te da nije jasno zašto je došlo do pada helikoptera.

Lučki kapetan Jean-Edmond Randrianantenaina rekao je da su Gelle i policajac u utorak ujutro doplivali do obalnog grada Mahamba. Rečeno je da su iz helikoptera iskočili pomoću mehanizma za izbacivanje sjedala.

Na društvenim je mrežama objavljen video u kojem se može vidjeti kako iscrpljeni Gelle u uniformi leži na ležaljci.

– Moje vrijeme još nije došlo – rekao je Gelle te dodao da nije ozlijeđen, ali da mu je hladno.

♦️Le GDI Serge GELLE, un des passagers de l'hélicoptère accidenté hier a été retrouvé sain et sauf ce matin du côté de Mahambo.☑️ Les sapeurs sauveteurs de la #4°UPC ont également retrouvé le carcasse de l'hélicoptère au fond de la mer. pic.twitter.com/sP2abwTMwB

— Ministère de la Défense Nationale Madagascar (@MDN_Madagascar) December 21, 2021

Ravoavy je rekao da je Gelle jednu od stolica iz helikoptera koristio kao plutaču.

– Uvijek bio dobar u sportovima. Održao je formu i kao ministar. Kao da mu je 30 godina. Ima čelične živce – rekao je Ravoavy.

Gelle je postao ministar u augustu nakon preslagivanja u Vladi Republike Madagaskar, a prije toga je 30 godina bio službenik policije.

C’est avec une profonde tristesse que j’ai appris le naufrage d’un navire au large d’Antsiraka et son terrible bilan. Mes pensées vont aux victimes et à leurs proches endeuillés.

Je prie solennellement pour le repos de leurs âmes. pic.twitter.com/nZzJsaYMtL

— Andry Rajoelina (@SE_Rajoelina) December 21, 2021

Predsjednik Madagaskara Andry Rajoelina na Twitteru je oplakao one koji izgubili život u padu helikoptera te odao počast Gelleu i policajcu koji su se uspjeli spasiti.

Prethodni članakSenat Univerziteta poništio doktorat ministra finansija Srbije
Naredni članakOdbornika Gradske uprave donijeli u kovčegu, pratila ga posmrtna povorka