Naslovna Sport Dupli aršini: Kad Jakirovića treba vrijeđati, tada je obavezno iz BiH

Dupli aršini: Kad Jakirovića treba vrijeđati, tada je obavezno iz BiH

Od admin
A+A-
Resetiraj

Popularni Jakir vjerovatno je najomraženija ličnost među navijačima Rijeke, koji mu još nisu oprostili što je prije nekoliko mjeseci iznenada napustio njihov klub i preuzeo zagrebački Dinamo.

Tako je Jakirović na sebe navukao gnjev ne samo najvatrenijih, nego i onih nešto mirnijih navijača Rijeke koji su mu posvetili nekoliko transparenata na stadionu Rujevica.

Na tribinama su prije susreta okačeni transparenti “Tvoja izdaja naša je snaga”, te “Jakire, ča ni tebe ni sran?”, čime se aludiralo na čuveni transparent “Neno, ča te ni sram?”, nakon što je Nenad Gračan otišao iz Rijeke u Hajduk.

Baš kao što su nedavno navijači Milana za “dobrodošlicu” svom bivšem golmanu Gianluigiju Donnarummi bacali isprintane novčanice dolara, i Riječani su nešto slično priredili Jakiroviću.

Na lažnim dolarima, iznad prekrižene Jakirovićeve slike, piše “The United States Bosnia and Herzegovina”, čime Riječani svakako apostrofiraju nacionalnu pripadnost Sergeja Jakirovića, rođenog Mostarca.

Zanimljivo je kako se u očima navijača Rijeke, ali i dobrog dijela hrvatske javnosti, Sergej Jakirović ekspresno “pretvara” u Bosanca i Hercegovca kada mu ne ide baš najbolje, ili kada ga treba vrijeđati, a kada pobjeđuje – onda je retorika posve drugačija.

Bilo kako bilo, Jakirović je prošao kroz brojne neprijatnosti tokom nedjeljne večeri na Rujevici, gdje je njegov Dinamo odigrao 2:2 sa Rijekom.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE