Naslovnica Sport Dva državna dvoranska seniorska rekorda za članove AK Sloboda Tehnograd

Dva državna dvoranska seniorska rekorda za članove AK Sloboda Tehnograd

59

Izvanredan nastup u Zagrebu krunisao je i Adi Nurkanović koji je u trci na 3000 m osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 9.05,31 ispunivši normu za nastup na Prvenstvu Balkana za juniore koje će 12. februara biti održano u Beogradu

Takmičari Atletskog kluba Sloboda Tehnograd jučer su u Zagrebu na dvoranskom takmičenju „Otvoreno prvenstvo grada Zagreba” ostvarili dva nova državna seniorska dvoranska rekorda. U finalnoj trci na 60 m od šest takmičara trojica su bili članovi AK „Sloboda Tehnograd”.

Hajrudin Vejzović je osvojivši 1. mjesto u disciplini 60 m istrčao novi seniorski državni dvoranski rekord u vremenu 6.81 s. Bronzanu medalju dobio je Edhem Vikalo istrčavši rezultat 6.90, dok je Omar Džaniić zauzeo peto mjesto sa rezultatom 7.01 istrčavši svoje najbolje vrijeme.

Drugi državni rekord za članove AK „Sloboda Tehnograd” ostvaren je u disciplini 4×200 m, istrčavši rezutat 1.32,85 s u sastavu Omar Džanić, Edhem Vikalo, Bakir Musić i Hajrudin Vejzović.

Izvanredan nastup u Zagrebu krunisao je i Adi Nurkanović koji je u trci na 3000 m osvojio četvrto mjesto sa rezultatom 9.05,31 ispunivši normu za nastup na Prvenstvu Balkana za juniore koje će 12. februara biti održano u Beogradu.

Prethodni članakVon der Leyen najavljuje odgovor EU u slučaju ruskog napada na Ukrajinu
Naredni članakPotresni prizori: Ulice su im pune ovisnika od drogama odvojenih od stvarnosti