Naslovnica Bosna i Hercegovina Eldin Kuka i Almin Osmanović optuženi zbog lažne dojave o bombi u...

Eldin Kuka i Almin Osmanović optuženi zbog lažne dojave o bombi u zgradi Vrhovnog suda FBiH

29

Optuženi Osmanović pozvao je na broj “122” i dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP-a KS, rekao: “Bomba u Vrhovnom sudu i brzo će pući!”, i prekinuo telefonski poziv

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Eldina Kuke i Almina Osmanovića zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Optuženi se terete da su 5. jula 2022. godine u 10 sati i 50 minuta iz automobila, vozeći se naseljem Čengić Vila, lažno prijavili da je postavljena bomba u Vrhovnom sudu FBiH. Dakle, optuženi Osmanović pozvao je na broj “122” i dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP-a KS, rekao: “Bomba u Vrhovnom sudu i brzo će pući!”, i prekinuo telefonski poziv. Nakon toga su optuženi zajedno uništili mobilni telefon i SIM karticu. Postupajući tužilac predložio je sudu produženje pritvora optuženima, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 7. jula su pronašli i uhapsili Kuku i Osmanovića.

Autor: Fokus.ba

Prethodni članakRusi u panici kupuju avionske karte: Juče su guglali, danas počinje masovni bijeg iz zemlje
Naredni članakVlada Federacije namjerava otkupiti ratni plijen Herceg-Bosne