Naslovnica Svijet EU udara na Putinov režim: Zabrana letova, oružje za Ukrajince, gašenje ruskih...

EU udara na Putinov režim: Zabrana letova, oružje za Ukrajince, gašenje ruskih medija

43

Von der Leyen najavila uvođenje novih ekonomskih sankcija Bjelorusiji, te također poručila da će “Sputnik” i “Russia Today” te njihovi pridruženi mediji biti zabranjeni u EU

Komisija EU-a objavila kako će prvi put u svojoj historiji financirati kupovinu i isporuku oružja zemlji koja je u ratu. Tačnije, EU počinje isporuku oružja Ukrajini.

Najavljene su i nove sankcije Rusiji. Cijela EU zatvara zračni prostor za ruske avione. To se odnosi i za privatne avione oligarha.

“Predlažemo zabranu svih aviona u ruskom vlasništvu, onih koji su registrirani u Rusiji i pod ruskom kontrolom. Ovi avionu više neće moći sletjeti, poletjeti ili prelijetati teritorij Europske unije. To će vrijediti za svaki avion”, rekla je von der Leyen.

Von der Leyen najavila uvođenje novih ekonomskih sankcija Bjelorusiji, te također poručila da će “Sputnik” i “Russia Today” te njihovi pridruženi mediji biti zabranjeni u EU.

Kazala je da će sankcije biti usmjerene na “najvažnije sektore” Bjelorusije i izvozne proizvode.

European Commission President Ursula von der Leyen says Belarus will be hit by a “new package of sanctions”, with “restrictive measures” being placed against their “most important sectors”.

Latest: https://t.co/cz5NTchyMw

📺 Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/iapINrvBfB

— Sky News (@SkyNews) February 27, 2022

Prethodni članakSven Alkalaj, ambasador BiH pri UN-u za Fokus: Želimo biti na pravoj strani historije
Naredni članakVučić: Ostario sam u prethodna tri dana kao u prethodnih deset godina