Naslovnica Unsko-sanski kanton Faruk Terzić pobjednik 2. Cazin Open turnira u bilijaru

Faruk Terzić pobjednik 2. Cazin Open turnira u bilijaru

18

Proteklog vikenda 30. i 31. jula održan je drugi po redu Cazin Open turnir u pool bilijaru u zajedničkoj organizaciji dva cazinska bilijar kluba BSK “Krajina” Cazin i BK “Break” Cazin. Igrala se najpopularnija pool disciplina “devetka”. Na turniru su nastupila 74 igrača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije.

Najviše uspjeha na turniru je imao Faruk Terzić iz sarajevskog bilijar kluba Predator koji je u finalnom meču pobjedio Zorana Svilara iz Srbije ubjedljivim rezultatom 9:3. Terzić je tokom turnira tražio svoju najbolju igru, imao je dosta poteškoća tokom prvog dana turnira, ali je u nedjelju posebno u finalu uspio odigrati meč skoro bez greške i u potpunosti je zasluženo odnio naslov prvaka. U polufinalu je pobjedio jednog od najboljih igrača iz regije Gorana Mladenovića Grgu iz Srbije, igrača sa preko 30 godina igračkog iskustva. Zoran Svilar je u drugom polufinalnom meču bio bolji od Nedima Baćevca koje trenutno živi i radi u Njemačkoj.

Najbolji plasman od cazinskih igrača ostvario Mirza Pozderac koji je ušao u četvrtfinale, te Muhamed Mešić i Neir Pašić u osminu finala. Prošlogodišnji osvajač Cazin Opena Ajdin Piknjač nije mogao pronaći svoju najbolju igru, te nije uspio ući u knockout fazu turnira iako je bio jedan od najvećih favorita za osvajanje i odbranu titule.

Organizatori i svi učesnici turnira su prezadovoljni organizacijom, uslovima za igru i prikazanim znanjem i vještinom, te su se svi složili da je ovo jedan od najboljih turnira u našoj regiji. Organizatori su naveli da odmah po završetku ovog turnira počinju pripreme za održavanje turnira u narednoj godini.

Nisvet Jusić
Prethodni članakOvo su nove cijene goriva: Gdje se može kupiti ispod 3 KM
Naredni članakPogodile ih nezapamćene poplave, riječne bujice odnijele 16 života: “Biće još mrtvih”