Naslovna Sport FIFA mora Barceloni isplatiti višemilionski iznos zbog povrede Gavija

FIFA mora Barceloni isplatiti višemilionski iznos zbog povrede Gavija

Od admin
A+A-
Resetiraj

Gavi je pokidao prednje križne ligamente na stadionu Jose Zorrilla u Valladolidu zbog čega je ova sezona za njega završena.

Ovaj 19-godišnjak će propustiti utakmice Evropskog prvenstva sljedećeg ljeta u Njemačkoj kao i Olimpijske igre u Parizu što je veliki udarac za Crvenu furiju.

Mundo Deportivo piše da će njegov klub Barcelona zbog pomenute povrede od strane FIFA-e dobiti iznos od tri miliona eura kao znak kompenzacije.

Prema pravilima FIFA-e, klubovi dobiju kompenzaciju ukoliko se nogometaš povrijedi na reprezentativnom okupljanju i odsutan je duže od 28 dana.

Barcelona će početi dobijati svoj novac od 16. decembra te će svaki dan dobiti od FIFA-e 20,548 eura što znači da će zaraditi 3,082,200 eura ukoliko Gavi bude odsutan šest mjeseci.

Ukoliko bude odsutan osam mjeseci onda će španski klub dobiti 4,315,080 eura.

Nema potrebe napominjati da nikakav novac ne može Barceloni nadoknaditi mladog veznjaka koji je ove sezone odigrao 15 susreta za Katalonce, postigao je dva gola i upisao asistenciju.

Za reprezentaciju Španije je u 27 nastupa pogodio pet puta.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE