Naslovnica Magazin Film o Davidu Bowieju za kraj 23. Mediteran Film Festivala

Film o Davidu Bowieju za kraj 23. Mediteran Film Festivala

17

Ovogodišnji Mediteran Film Festival, nakon svečane dodjele nagrada, zatvorit će dokumentarac ‘Moonage Daydream’ – filmska odiseja koja istražuje Bowiejevo kreativno, duhovno i glazbeno putovanje

Svečanom dodjelom nagrada u subotu, 15. listopada, u dvorani kina Borak u Širokom Brijegu zatvara se 23. izdanje Mediteran Film Festivala (MFF).

O najboljima će odlučit međunarodni žiri u dvije kategorije – Grand Prix će dodijeliti žiri u sastavu Mateja Valentinčič, Yevhen Stepanenko i Dragan Nikolić dok će MFF Best Short izabrati Ivan Živković Žika, Hillel Rate i Iva Kraljević. Treću nagradu, tradicionalno svojim glasovima dodjeljuje publika, priopćili su organizatori.

Na ceremoniji zatvaranja, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson, u Širokom Brijegu snimili mladi polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, filmašima iz Amerike.

Ovogodišnji Mediteran Film Festival, nakon svečane dodjele nagrada, zatvorit će dokumentarac ‘Moonage Daydream’ – filmska odiseja koja istražuje Bowiejevo kreativno, duhovno i glazbeno putovanje.

“Film je to koji sadrži zadivljujuće, nikad prije viđene snimke i izvedbe koji obuhvaćaju 54-godišnju karijeru Davida Bowieja. Brett Morgen je napisao, režirao, producirao i montirao Moonage Daydream. Film uključuje 40 ekskluzivno remasteriranih Bowiejevih pjesama i prvi je film ikada koji je službeno autoriziran od strane Bowie's Estatea. Naslov je dobio prema istoimenoj Bowievoj pjesmi iz 1971. godine”, navode organizatori.

Filmske projekcije su u subotu na rasporedu od 10 sati kad će u programu MFF Fora biti prikazan film ‘Ljetko kada sam naučila letjeti’. Od 16 sati u službenom natjecateljskom programu kreću projekcije francuskog filma ‘Akouchetame’ i talijanskog ‘Poslije revolucije’. Od 18 sati sati konkurencija donosi francuski film ‘Bez dna’ i hrvatski ‘Mlungu – Bijeli kralj’.

Autor: Fena

Prethodni članakU padu helikoptera s hodočasnicima poginulo svih šestero putnika
Naredni članakPoginuo u šumi pri prevrtanju traktora, tijelo pronašli dan kasnije tokom potrage