Naslovnica Magazin Film “Quo Vadis, Aida?” dostupan online

Film “Quo Vadis, Aida?” dostupan online

100

Film Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Evropske filmske akademije, među kojima i za najbolji film, dostupan online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, dobitnik tri nagrade Evropske filmske akademije: nagrade za najbolji evropski film, za najbolju rediteljicu – Jasmila Žbanić i najbolju glumicu – Jasna Đuričić, dostupan je online na VoD platformi kina Meeting Point: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/.

Film o genocidu u Srebrenici online je dostupan gledateljima u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu, putem linka: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/film/quo-vadis-aida/.

Radnja filma “Quo Vadis, Aida?” (BiH, Austrija, Rumunija, Holandija, Njemačka, Poljska, Francuska, Norveška i Turska, 2020., 103 min.) događa se u Bosni u julu 1995. Aida radi kao prevoditeljica za mirovne snage Ujedinjenih Nacija u Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, članovi njene porodice nađu se među hiljadama civila koji pokušavaju pronaći utočište u UN bazi. Kao prevodilac na pregovorima u Srebrenici, Aida ima pristup ključnim informacijama. Šta očekuje nju i njenu porodicu – spas ili smrt? Šta bi ona trebala uraditi?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Film je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada, a bio je nominiran za Oscara® u kategoriji za najbolji film na stranom jeziku kao kandidat Bosne i Hercegovine.Kod za gledanje filma “Quo Vadis, Aida?” može se kupiti na Ondemand.kinomeetingpoint.ba na linku: https://ondemand.kinomeetingpoint.ba/film/quo-vadis-aida/.

Prethodni članakŽrtve jednog doktora: Više od 500 djevojaka dobiće 380 miliona dolara odštete
Naredni članakU jednoj epizodi kultne serije pojavio se i rođeni sin “Carrie Bradshaw”