Naslovnica Bosna i Hercegovina Financial Times: Putin naglo otkazao obraćanje na televiziji, htio najaviti pregovore

Financial Times: Putin naglo otkazao obraćanje na televiziji, htio najaviti pregovore

42

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik nedavno je objavio da je razgovarao s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, ali više podataka u ovom trenutku nije poznato

Ruski predsjednik Vladimir Putin planirao je veliko televizijsko obraćanje jutros, navodi glavni komentator Financial Timesa za vanjsku politiku Gideon Rachman, prenosi Index.

Kaže da je htio najaviti početak mirovnih pregovora s Ukrajinom. Rachman je na Twitteru objavio kako su Rusi radili na organizaciji pregovora u Bjelorusiji, ali da je ukrajinski predsjednik Zelenski to na kraju odbio.

Putin was clearly planning on peace talks in Minsk. Friend in the talks business told me on Friday his organisation had just been asked by Russia to go to Minsk. Putin planned to announce it today but cancelled TV address because Zelensky won’t agree to talks hosted by Belarus

— Gideon Rachman (@gideonrachman) February 27, 2022

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik nedavno je objavio da je razgovarao s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom, ali više podataka u ovom trenutku nije poznato.

Prethodni članakAmerikanci objavili kartu i detalje ruskog plana: Ovo su dijelovi Ukrajine koje je Putin osvojio
Naredni članakTrump u samo tri dana promijenio mišljenje o ruskoj agresiji na Ukrajinu