Naslovnica Sport FK Sarajevo: Naši navijači napadnuti su u Ljubuškom, demolirani su im automobili

FK Sarajevo: Naši navijači napadnuti su u Ljubuškom, demolirani su im automobili

50

“FK Sarajevo najoštrije osuđuje ove huliganske napade na naše navijače i želimo vjerovati da će odgovorni za napad, koji su kako i saznajemo uhapšeni, vrlo brzo biti i adekvatno sankcionisani”, objavili su iz kluba sa Koševa

Fudbalski klub Sarajevo objavio je saopštenje povodom nemilih scena koje su se dogodile tokom i nakon prijateljske utakmice između NK Ljubuški i FK Sarajevo, odigrane na stadionu Babovac u Ljubuškom, koje prenosimo u cijelosti:

“Na samom početku želimo se zahvaliti našim domaćinima u gradu Ljubuškom sa kojima imamo dobre poslovne odnose već deset godina. Grad Ljubuški već godinama našem Klubu pruža gostoprimstvo, bilo da se radi o pripremama Bordo kluba ili gostujućim utakmicama na području Hercegovine.

Prema svim informacijama koje imamo na raspolaganju jasno je da incident koji se desio tokom drugog poluvremena utakmice u Ljubuškom nije iniciran od strane lokalnih mladića, već od grupe koja je ciljano došla u Ljubuški da kreira sukob sa našim navijačima.

Navijači našeg kluba tokom prvog poluvremena uz fer i korektno navijanje pružali su podršku našem timu. Incidenti su nastali onog trenutka kada su naši navijači krenuli u odbranu svoje imovine, odnosno vozila sa kojima su došli u Ljubuški, a koji su bili demolirani od strane huligana.

Isti ti huligani organizovali su napad na naše navijače na području grada Mostara gdje su pokušali oštetiti vozila kojima su upravljali navijači našeg kluba. Baš kao i u situaciji u Ljubuškom, navijači FK Sarajevo ni jednim svojim potezom nisu vršili provokaciju bilo koga, već su imali cilj da podrže voljeni klub u Ljubuškom i nakon toga vrate se svojim kućama u Sarajevo.

FK Sarajevo najoštrije osuđuje ove huliganske napade na naše navijače i želimo vjerovati da će odgovorni za napad, koji su kako i saznajemo uhapšeni, vrlo brzo biti i adekvatno sankcionisani”, objavili su iz kluba sa Koševa.

Prethodni članakOko 8.500 američkih vojnika u visokoj pripravnosti zbog krize u Ukrajini
Naredni članakVrhunac ledenog vala u BiH: Jutros izmjereno -18, uskoro stižu topliji dani