Naslovnica Sport FK Sarajevo: Zaključen historijski transfer Selmira Pidre

FK Sarajevo: Zaključen historijski transfer Selmira Pidre

63

Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal, rekao je Ismir Mirvić, predsjednik i vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo, premijerligaša Bosne i Hercegovine

Zaključen je transfer Selmira Pidre u MLS ligu, u St. Louis City SC kojem će se pridružiti u julu 2022. godine, nakon završetka sezone u ”bordo” dresu, saopštili su večeras iz Fudbalskog kluba Sarajevo, premijerligaša Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

„Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal! Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san”, rekao je Ismir Mirvić, predsjednik i vlasnik FK Sarajevo.

Kao jedan od njenih prvih članova, početkom 2014. Selmir Pidro stigao je u Akademiju FK Sarajevo gdje je osvojio prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine, a bio je i standardni reprezentativac omladinskih selekcija BiH u svom uzrastu. Kao standardni prvotimac FK Sarajevo u tri sezone osvojio je četiri titule uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19. Priča o Pidri i njegovom transferu u MLS ligu je priča o uspjehu Akademije i najava njenog još snažnijeg pozicioniranja kao vodeće akademije na ovim prostorima za najbolje mlade talente i buduće profesionalce, navode iz FK Sarajevo.

„Naša Akademija je najbolja u zemlji ali mi intenzivno radimo na tome da bude još bolja i da bude najbolje mjesto Bosne i Hercegovine i Balkana za razvoj mladih igrača na terenu, u učionici i da izrastaju u sjajne osobe i sportiste“, istakli su većinski vlasnici FK Sarajevo Vincent Tan i Ismir Mirvić.

Kako objašnjavaju, u toku su unapređenja kompletne infrastrukture koju mladi igrači imaju od vrhunskog trening centra, blizine smještaja, terena, vrhunske teretane do najboljih škola i savjeta nutricioniste.

Imajući u vidu veliku bosansku zajednicu koja živi u tom gradu, i u St. Louis Cityu sa nestrpljenjem očekuju dolazak Pidre, koji će premijerno nastupiti u sezoni 2023.

“Pidro je vrlo vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom“, kazao je Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louis Citya, dodavši:

“Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba”.

Prethodni članakSve je više prijava o korupciji u Sarajevu, Tužilaštvo većinu predmetu još nije obradilo!
Naredni članakEric Nelson: Najjače oružje protiv korupcije je glasačka kutija