Naslovnica Unsko-sanski kanton Futsal klub Konjodor – Preko trnja do zvijezda!!!

Futsal klub Konjodor – Preko trnja do zvijezda!!!

5

Futsal klub Konjodor i Futsal klub Bužim su dva kluba iz općine Bužim koji se takmiče u Futsal ligi FBiH-grupa zapad sezona 2022./23. koja je proteklim vikendom završena sa velikim uspjehom naših bužimskih klubova.

Prvak lige bez izgubljenog meča više nego zasluženo je ekipa Futsal kluba Konjodor .

Na početku sezone ovim momcima niko nije davao šansu za bilo šta. Par dana prije početka sezone ekipu su napustili Sejad i Alen Ibrišimović, te golman Nermin Akmadžić koji su bili okosnica ekipe u proteklom periodu. Borba za predzadnju i zadnju poziciju sa ekipom Bihaća je bilo ono što su svi predvidjeli ekipi FK Konjodor. Međutim, tada je proradio inat i ranjeni lav je odlučio pokazati zube svima onima koji su ga stavili u stranu i potcijenili.

U prvom kolu pobjeda protiv ekipe Jajca, a nakon toga krajiški derbi u Cazinu protiv ekipe Bubamare. Pobjeda od 5 : 2 u gostima protiv favorizirane Bubamare je odjeknula u grupi zapad i izazvala šok i čuđenje kretora tabele prije nego što je sudija svirao početak utakmice. U trećem kolu ekipa Konjodora je bila slobodna a u četvrtom je dočekala odličnu ekipu Radnika. Rezultat 8:8 govori da je u pitanju bila odlična utakmica bez kalkulacija u kojoj se igralo za gol više. Spomenuti remi je ujedno i jedini “kiks” ekipe Konjodora u cijeloj sezoni. U petom kolu, u fantastičnoj utakmici protiv ekipe Muko Hrnjica u Velikoj Kladuši, poražena je ekipa sa do tad stopostotnim učinkom, favorit za play off i Konjodor je zasjeo na čelnu poziciju u grupi zapad. “Mašina je krenula”! Uslijedile su pobjede protiv Bihaća 6:2, Bužima 7:4, Jajca 6:4, Bubamare 5:3, Radnika 4:3, Muje Hrnjice 9:6, Bihaća 12:4 i Bužima 5:2.

Sezona je završena sa 11 pobjeda i jednim remijem, što je jedinstven slučaj u svim futsal ligama u Bosni i Hercegovini. Najzaslužniji za ovakav uspjeh su igrači i trener ekipe Mirzet Pajalić, koji je vjerovao kada niko nije, kapiten Mirsad Begić koji je srce ekipe i koji ne zna podbaciti i kada je najteže. Zatim motor ekipe Džemal Kadić, a na svoje su došli i neki novi klinci ali i dokazani lisci ove igre, Nermin Kličić, Emir Mulić, Kerim Ramić, Benjamin Čataković, Meldin Durić, Senad Dervišević, Izet Družanović, Muhamed Ramić, Advan Kišmetović, Amar Kišmetović, te golmani Ataulah Neskić, Šarić i Fajković.

Ne treba zaboraviti i sjajnu publiku koja je u svakoj utakmici pratila ekipu i nije štedjela ni grlo ni dlanove. Pokazali su momci karakter, odlučnost, želju, znanje, ali ono što je najvažnije, nisu još pokazali sve što mogu. Mnogi momci još igraju u grču i nisu pokazali ni 50% svojih kvaliteta, a posebno se ovo tiče Benje, Muhameda, Ize, Meldina i Advana. Onog momenta kada sami shvate koliko su dobri i koliko mogu dati ovoj igri bit će užitak gledati ih.

U nedjelju 19. marta počinje doigravanje za Premier futsal ligu Bosne i Hercegovine, a protivnik naše ekipe je predstavnik Grada Zenica, MNK Neimari.

Prva utakmica će biti odigrana u gostima u Areni Husejin Smajlović u nedjelju 19.03.2023. godine u 19:00 sati a uzvratni susret će se odigrati narednog vikenda 25./26.03.2023. godine.

“Sama činjenica da smo u krugu osam najboljih ekipa u Federaciji je dovoljan pokazatelj koliki uspjeh smo već ostvarili. Kako god da završi doigravanje, vjerujemo da ne postoji navijač naše ekipe koji nije ponosan na ove momke i kakav god rezultat da bude to neće umanjiti Vašu veličinu. Zbog toga idemo dati sve od sebe u narednim utamicama, pa kako bude, jer pobjeda dolazi iz zajedništva” – riječi su vjernih navijača našeg kluba.

https://fb.watch/jiv5vfMpte/

Prethodni članakHoegl: Njemačka vojska trenutno u gorem stanju nego prije ruske invazije
Naredni članakHoegl: Njemačka vojska trenutno u gorem stanju nego prije ruske invazije