Naslovnica Bužim Futsal klub Konjodor – Preko trnja do zvijezda!!!

Futsal klub Konjodor – Preko trnja do zvijezda!!!

13

Futsal klub Konjodor i Futsal klub Bužim su dva kluba iz općine Bužim koji se takmiče u Futsal ligi FBiH-grupa zapad sezona 2022./23. koja je proteklim vikendom završena sa velikim uspjehom naših bužimskih klubova.

Prvak lige bez izgubljenog meča više nego zasluženo je ekipa Futsal kluba Konjodor.

Na početku sezone ovim momcima niko nije davao šansu za bilo šta. Par dana prije početka sezone ekipu su napustili Sejad i Alen Ibrišimović, te golman Nermin Akmadžić koji su bili okosnica ekipe u proteklom periodu. Borba za predzadnju i zadnju poziciju sa ekipom Bihaća je bilo ono što su svi predvidjeli ekipi FK Konjodor. Međutim, tada je proradio inat i ranjeni lav je odlučio pokazati zube svima onima koji su ga stavili u stranu i potcijenili.

U prvom kolu pobjeda protiv ekipe Jajca, a nakon toga krajiški derbi u Cazinu protiv ekipe Bubamare. Pobjeda od 5 : 2 u gostima protiv favorizirane Bubamare je odjeknula u grupi zapad i izazvala šok i čuđenje kretora tabele prije nego što je sudija svirao početak utakmice. U trećem kolu ekipa Konjodora je bila slobodna a u četvrtom je dočekala odličnu ekipu Radnika. Rezultat 8:8 govori da je u pitanju bila odlična utakmica bez kalkulacija u kojoj se igralo za gol više. Spomenuti remi je ujedno i jedini “kiks” ekipe Konjodora u cijeloj sezoni. U petom kolu, u fantastičnoj utakmici protiv ekipe Muko Hrnjica u Velikoj Kladuši, poražena je ekipa sa do tad stopostotnim učinkom, favorit za play off i Konjodor je zasjeo na čelnu poziciju u grupi zapad. “Mašina je krenula”! Uslijedile su pobjede protiv Bihaća 6:2, Bužima 7:4, Jajca 6:4, Bubamare 5:3, Radnika 4:3, Muje Hrnjice 9:6, Bihaća 12:4 i Bužima 5:2.

Sezona je završena sa 11 pobjeda i jednim remijem, što je jedinstven slučaj u svim futsal ligama u Bosni i Hercegovini. Najzaslužniji za ovakav uspjeh su igrači i trener ekipe Mirzet Pajalić, koji je vjerovao kada niko nije, kapiten Mirsad Begić koji je srce ekipe i koji ne zna podbaciti i kada je najteže. Zatim motor ekipe Džemal Kadić, a na svoje su došli i neki novi klinci ali i dokazani lisci ove igre, Nermin Kličić, Emir Mulić, Kerim Ramić, Benjamin Čataković, Meldin Durić, Senad Dervišević, Izet Družanović, Muhamed Ramić, Advan Kišmetović, Amar Kišmetović, te golmani Ataulah Neskić, Šarić i Fajković.

Ne treba zaboraviti i sjajnu publiku koja je u svakoj utakmici pratila ekipu i nije štedjela ni grlo ni dlanove. Pokazali su momci karakter, odlučnost, želju, znanje, ali ono što je najvažnije, nisu još pokazali sve što mogu. Mnogi momci još igraju u grču i nisu pokazali ni 50% svojih kvaliteta, a posebno se ovo tiče Benje, Muhameda, Ize, Meldina i Advana. Onog momenta kada sami shvate koliko su dobri i koliko mogu dati ovoj igri bit će užitak gledati ih.

U nedjelju 19. marta počinje doigravanje za Premier futsal ligu Bosne i Hercegovine, a protivnik naše ekipe je predstavnik Grada Zenica, MNK Neimari.

Prva utakmica će biti odigrana u gostima u Areni Husejin Smajlović u nedjelju 19.03.2023. godine u 19:00 sati a uzvratni susret će se odigrati narednog vikenda 25./26.03.2023. godine.

“Sama činjenica da smo u krugu osam najboljih ekipa u Federaciji je dovoljan pokazatelj koliki uspjeh smo već ostvarili. Kako god da završi doigravanje, vjerujemo da ne postoji navijač naše ekipe koji nije ponosan na ove momke i kakav god rezultat da bude to neće umanjiti Vašu veličinu. Zbog toga idemo dati sve od sebe u narednim utamicama, pa kako bude, jer pobjeda dolazi iz zajedništva” – riječi su vjernih navijača našeg kluba.

Prethodni članak“Pozivamo Vladu HNK da raskine koncesijske ugovore za mHE na Bunskim kanalima”
Naredni članakHoegl: Njemačka vojska trenutno u gorem stanju nego prije ruske invazije