Naslovna USK Gimnaziju „Bihać“ posjetila dr. Amra Šabić-El-Rayess (FOTO)

Gimnaziju „Bihać“ posjetila dr. Amra Šabić-El-Rayess (FOTO)

Od admin
A+A-
Resetiraj

Gimnaziju „Bihać“ protekle sedmice posjetila je dr. Amra Šabić-El-Rayess, profesorica na prestižnom Univerzitetu Columbia u New Yorku, spisateljica, aktivistica i bivša učenica naše škole.
Posjeta je protekla u ugodnom razgovoru o važnim temama iz oblasti obrazovanja, Amrinom životnom i profesionalnom putu od Bihaća do Amerike, učenju za prijemni ispit pod svijećom i vedrim nebom opkoljenog rodnog grada, te „formuli“ njenog konačnog uspjeha.

Za dr. Šabić-El-Rayess, vjerovatno jednu od najuspješnijih i najutjecajnijih ličnosti bh. dijaspore u Americi, čuli su mnogi, njen glas odjekuje u najuglednijim sferama američkog društva i to je još jedan od razloga što su učenici i profesori JU Gimnazije „Bihać“ s velikim interesovanjem učestvovali u ovom važnom događaju za školu.
Dr. Šabić-El-Rayess snimila je i kadrove promotivnog videa za svoju drugu po redu knjigu pod nazivom „Three summers“ („Tri ljeta“) u JU Gimnaziji „Bihać“ i želimo joj mnogo uspjeha s novim romanom, a sigurni smo da će zajedno s njim kadrove naše škole vidjeti cijeli svijet.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE