Naslovnica Sport Goran Trkulja pobjednik 25. božićnog turnira “Zenica 2022”

Goran Trkulja pobjednik 25. božićnog turnira “Zenica 2022”

88

Drugi je sa osvojenih sedam poena bio zenički šahista Faris Čunjalo, a treći također njegov sugrađanin Samir Bajrić

Zenički inter majstor Goran Trkulja pobjednik je 25. tradicionalnog “Božićnog turnira u šahu Zenica 2022”, koji su Srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta” i Srpska pravoslavna crkvena opština Zenica organizirali povodom pravoslavnog Božića.

Trkulja je, u konkurenciji 57 šahista i šahistkinja iz Bosne i Hercegovine i Srbije, u devet kola po švicarskom sistemu te uz tempo igre od 11 minuta po igraču za cijelu partiju, osvojio osam poena. Drugi je sa osvojenih sedam poena bio zenički šahista Faris Čunjalo, a treći također njegov sugrađanin Samir Bajrić, koji je po dodatnim kriterijima bio najuspješniji od grupe šahista sa osvojenih po 6,5 poena.

Četvrti je, sa istim brojem poena, bio bosanskohercegovački Fide majstor Slaven Pastar iz Mrkonjić Grada, kao i peti Nebojša Roganović iz Srbije te šestoplasirani Vahdet Patković i sedmoplasirani Halid Bajramović, obojica iz Zenice. Prošlogodišnji pobjednik zeničkog turnira, Leon Bojo iz Kiseljaka, ove je godine sa šest poena bio osmi.

Nagradni fond iznosio je 500 KM, a novčane nagrade dobilo je šest prvoplasiranih šahista. Dodijeljene su i dvije specijalne nagrade, odnosno nagrada za najuspješnijeg juniora ili juniorku te najuspješniju ženu, a nagrade su pripale sestrama, 14- godišnjoj Milani i Maši Babić iz Teslića, koje su osvojile po pet poena.

Autor: Fena

Prethodni članakUkrajinski sud zamrznuo imovinu bivšeg predsjednika Porošenka
Naredni članakAustriji prijeti peti “lockdown”, protesti protiv korona mjera koštali 19 miliona eura