Naslovnica Svijet Grlić Radman: Hrvatska će uskoro protjerati dio ruskih diplomata

Grlić Radman: Hrvatska će uskoro protjerati dio ruskih diplomata

55

Dodao je da su sve države EU-a i NATO-a već postupile po tom pitanju te da je potez solidarnosti i reakcija na najnovije strahote i zločine ruske vojske na okupiranom teritoriju otkrivenih nakon njihova povlačenja

Hrvatska će “u skoro vrijeme” protjerati dio ruskih diplomata i sada sagledava u kojem opsegu, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

“To ćemo učiniti u skoro vrijeme, mi sada gledamo u kojem opsegu ćemo to napraviti”, rekao je Grlić Radman odgovarajući na upit kada i koliko ruskih diplomata će Hrvatska protjerati, javila je Hina.

Dodao je da su sve države EU-a i NATO-a već postupile po tom pitanju te da je potez solidarnosti i reakcija na najnovije strahote i zločine ruske vojske na okupiranom teritoriju otkrivenih nakon njihova povlačenja.

“Ovdje je riječ o svjetskom poretku, načelima koje je Rusija povrijedila. Ne mogu se nekažnjeno ubijati civili. Tu moramo ustati i braniti, dignuti svoj glas te upotrijebiti sve što imamo kako bismo zaustavili te napade”, odgovorio je Grlić Radman na upit s kojim obrazloženjem će biti protjerani ruski diplomati.

Niz država članica NATO-a i EU-a odlučilo je protjerati dio ruskih diplomata nakon izvješća o otkriću masovnih grobnica i ubojstava civila u ukrajinskom gradu Buči, poslije povlačenja ruskih vojnika.

Autor: Fena

Prethodni članakHalilhodžić o mogućem otkazu: Više je o tome degutantno i pričati
Naredni članakBokserski spektakl u Odžaku, u ring će i Redžović, Ćebo, Čohodar, Hanjalić…