Naslovnica Sport Halilhodžić još nije dobio otkaz, ali ta opcija i dalje je itekako...

Halilhodžić još nije dobio otkaz, ali ta opcija i dalje je itekako otvorena

54

Tvrdi da su se stvari s selektorom izgladile te da će uskoro pričati o pripremama za Svjetsko prvenstvo

Vahid Halilhodžić odveo je Maroko na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a prethodnih dana pričalo se o tome hoće li Vaha ostati na klupi te reprezentacije i tokom SP-a.

Predsjednik Nogometnog saveza Maroka Faouzi Lekjaa ipak je odlučio da Halilhodžić ostaje na poziciji selektora.

“Vahid Halilhodžić je trenutno selektor reprezetnacije Maroka. Njegova vrata su otvorena za sve igrače bez obzira jesu li u prošlosti ovdje imali problema”, kazao je Lekjaa.

“To se odnosi na Hakima Ziyecha, Nasira Mazraouija i Abderrazak Hamdallaha”, dodao je.

Ustvrdio je da su se stvari s selektorom izgladile, te da će uskoro pričati o pripremama za Svjetsko prvenstvo.

“Trenutno je naš odnos s Halilhodžićem dobar. Doći će s odmora i onda ćemo s njim započeti razgovore oko priprema za Svjetsko prvenstvo, te oko problema s pojedinima igračima”, rekao je predsjednik marokanskog Saveza.

Ipak, bez obzira na optimistične riječi prvog čovjeka marokanskog Saveza, pitanje je hoće li Vaha i pod kojim uslovima pogaziti svoje principe? Ne bi mu bilo prvi da umjesto posla i vlastitih pricipa, odabere ovo drugo. Jer, sukob sa spomenutim igračima u ranijem periodu otišao je predaleko, da su čak padale i teške i uvredljive riječi. Za povratak protjeranih zvijezda u reprezentaciju pod Vahinom palicom vjerovatno će biti potrebno “mnogo izvinjenja”.

La Gazette du Fennec navodi da je, ukoliko Halilhodžić ipak ode, Walid Regragui, trenutni menadžer Raja Casablance favorit za preuzimanje klupe Maroka.

Nakon što se kvalifikovao s četiri različite nacije za posljednja četiri Svjetska prvenstva, ovo bi bio treći put da Halilhodžić ne ostane na klupi reprezentacije toko SP-a. Do sada je Vaha jedino s Alžirom izborio SP i istu selekciju vodio i na SP-u. Podsjećamo, prije Maroka, na SP-e je odveo Obalu Slonovače i Japan ali ih nije vodio i na Mundijalu.

Podsjetimo, Marokanci su na SP-u u grupi F s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

Prethodni članakZukorlićev sin tvrdi da nalaz iz Italije pokazuje da je njegov otac otrovan
Naredni članakUkrajinski bloger snimio kako tokom rata izgleda noćni život u Kijevu