Naslovnica Unsko-sanski kanton HALITOVIĆ: STATUSOM GRADA LAKŠE DO SREDSTAVA IZ EU FONDOVA

HALITOVIĆ: STATUSOM GRADA LAKŠE DO SREDSTAVA IZ EU FONDOVA

89

– Pozdravljajući odluku Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine načelnik Halitović je rekao da Bosanska Krupa, između ostalog, ima privredu koja zaslužuje da nosi epitet grada, a što otvara mogućnost lakšeg apliciranja na pozive EU fondova.
BOSANSKA KRUPA, 22. decembra – Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvatio je na jučeršnjoj sjednici prijedlog da Bosanska Krupa, pored još pet općina u BiH, administrativno bude proglašena gradom. Ovu odluku mora potvrditi i Dom naroda Parlamenta Federacije kako bi ona postala važeća.
Važno je naglasiti da promjenom statusa iz općine u grad nema promjene u pogledu nadležnosti i funkcioniranja lokalne samouprave i podsjetiti da je Bosanska Krupa sada treći grad u Unsko – sanskom kantonu. U lokalnoj administraciji očekuju benefite, u prvom redu lakši pristup EU fondovima i projektima koji bi mogli unaprijediti život u Bosanskoj Krupi u pogledu razvoja turizma i privrede.
„Bosanska Krupa je posljednjih 15 godina pokazala da ima perspektivu, da smo se digli iz pepela i nešto napravili. Oduvijek je imala kulturne i sportske radnike, imala je privredu koja zaslužuje da nosi epitet grada. Prvo dobijamo na statusu. Ubuduće kad se pojavimo na pozivima EU fondova i EU kad imate status grada na vas drukčije gledaju“, rekao je u izjavi za Dnevnik RTV USK-a Armin Halitović, načelnik Bosanske Krupe.


Izvor: RTV USK

Prethodni članakU BUŽIMU FESTIVAL RADA SREDNJIH TEHNIČKIH I STRUČNIH ŠKOLA
Naredni članakBIŠĆANKA ARIJEL KURTAGIĆ OVOGODIŠNJA DOBITNICA NAGRADE ‘RAVNOPRAVNO-RAZLIČITI’