Naslovna Sport Hasbulla pod istragom jer je prijetio da će raznijeti hotel u kojem su Izraelci

Hasbulla pod istragom jer je prijetio da će raznijeti hotel u kojem su Izraelci

Od admin
A+A-
Resetiraj

Podsjetimo, stanovnici tog grada napali su Izraelce koji su stigli u Rusiju, a prije toga Hasbulla je putem svojih službenih kanala tražio da im se ne da povod za ostanak u Dagestanu. Tužilaštvo će, prema svemu sudeći, pokrenuti postupak protiv njega zbog širenja mržnje.

“Ne želimo jevrejske izbjeglice. Tražite od svih da im ne izdaju naše stanove, ne prodajite im kuće, ne iznajmljujte automobile i ne služite ih u restoranima”, napisao je Hasbulla i dodao je:

“Svi ste svjedoci kako su ih u Palestini ugostili i na kakav način su im zahvalili. Palestinska djeca danas umiru, a to bi se sad moglo desiti i našim ljudima”.

Nakon toga je otkrio i mjesto gdje su smješteni Izraelci. “Hotel Flamingo, grad Khasavyurt je napunjen Jevrejima. Na telefon se niko ne javlja, ali bolje im je da deložiraju hotel ili ćemo ga pretvoriti u pepeo. Probudite se ljudi i izbacite ih odavde”, napisao je Hasbulla.

Također podsjećamo da su nakon nereda uhapšene 83 osobe.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE