Naslovna BiH Hasičević sa predstavnicima Ambasade SAD: Stvoriti uslove za strane investicije

Hasičević sa predstavnicima Ambasade SAD: Stvoriti uslove za strane investicije

Od admin
A+A-
Resetiraj

Ministar Hasičević ih je upoznao i s aktivnostima koje ministarstvo poduzima kako bi kroz dijalog s predstavnicima poslodavaca, trgovaca, sindikata i radnika odgovorilo izazovima trenutne situacije na tržištu, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva trgovine.

Predstavnike ekonomskog odjela američke Ambasade ministar Hasičević je upoznao i s izradom tri zakona i to: Zakona o unutrašnjoj trgovini, Zakona o kontroli cijena i Zakona o zaštiti potrošača na čemu ministarstvo intenzivno radi, te posebno istaknuo kako je jedan od prioriteta digitalizacija ministarstva koja bi ubrzala i harmonizaciju svih propisa s evropskim direktivama.

Predstavnici Ambasade SAD-a u BiH istaknuli su kako podržavaju aktivnosti Federalnog ministarstva trgovine i izrazili zainteresiranost za saradnju u realizaciji zajedničkih aktivnosti, koje bi doprinijele poboljšanju poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini, poboljšanju u oblasti trgovine, kao i stvaranju uslova za strane investicije, posebno kroz uvođenje novih tehnologija.

Također su sugerirali i bolju saradnju s Američkom privrednom komorom u BiH, projektima USAID-a i drugima koji bi kroz programe mogli pomoći Ministarstvu u realizaciji planiranih projekata.

(Vijesti.ba / FENA)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE