Naslovnica Bosna i Hercegovina Helić poručila Várheliju: Podržite demokratiju u BiH, ruski je podržavati nacionaliste

Helić poručila Várheliju: Podržite demokratiju u BiH, ruski je podržavati nacionaliste

105

Zornić je u svom pozivu kazala i da je sve što građani BiH žele da ih se ostavi da grade demokratsku Bosnu i Hercegovinu

Bosni i Hercegovini treba iskrena pomoć saveznika i prijatelja poručila je danas na Twitteru zastupnica u Domu lordova Parlamenta Velike Britanije baronesa Arminka Helić, komentarišući poziv Azre Zornić evropskom komesaru Oliveru Várheliju da prestane praviti prljave dogovore s etnonacionalistima protiv građana BiH.

Zornić je u svom pozivu kazala i da je sve što građani BiH žele da ih se ostavi da grade demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

Helić je ovaj poziv okarakterisala važnim uz poruku:

“Komesar Varhely treba da podržava demokratiju i napredak, a ne da se bavi nacionalistima. To je ruski, a ne evropski način”.

Important call from @AzraZornic for genuine support for Bosnia and Herzegovina – united and honest help from allies and friends. Commissioner @OliverVarhelyi should support democracy and progress, not deals with nationalists. That is the Russian way, not the European way https://t.co/so7cOQrF1S

— Arminka Helic (@arminkahelic) January 23, 2022

Podsjećamo, Azra Zornić je Bosanka za koju je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu utvrdio da je diskriminirana u izbornom procesu zato što se izjašnjava kao građanka Bosne i Hercegovine, a ne kao pripadnica jednog od konstitutivnih naroda (Bošnjaci, Hrvati, Srbi).

Prethodni članakNadal i Keys prvi polufinalisti Australian Opena
Naredni članakBIHAĆ: AMBASADORICA KRISTIN TUDIK NAJAVILA VEĆI ANGAŽMAN FRANCUSKE DRŽAVE U REALIZACIJI PROJEKATA