Naslovnica Unsko-sanski kanton Hoegl: Njemačka vojska trenutno u gorem stanju nego prije ruske invazije

Hoegl: Njemačka vojska trenutno u gorem stanju nego prije ruske invazije

5

Parlamentarna povjerenica za oružane snage je pozvala zvaničnike da ubrzaju modernizaciju kasarni za koje je navela da su u sramotnom stanju širom zemlje, kritikujući nedostatak funkcionalnih toaleta, tuševa i bežičnog interneta

U njemačkoj vojsci trenutno je veća nestašica oružja i opreme nego prije ruske invazije na Ukrajinu, navodi u utorak parlamentarna povjerenica za oružane snage u godišnjem izvještaju.

– Bundeswer ima premalo svega, a ima još manje od ruske invazije, 24. februara 2022. godine – izjavila je Eva Hoegl, koja brani prava vojnika, novinarima u Berlinu.

Ona je osudila vladu da je spora, ne samo u trošenju specijalnog fonda od 100 milijardi eura koji je osnovan prošle godine kako bi se snage vratile na početak, nego i u obnavljanju vojnih zaliha nakon što je oružje po užurbanom postupku poslano Kijevu.

– Naši vojnici pozdravljaju podršku Ukrajini iako ona stvara velike praznine (u njihovim zalihama) kada se haubice, višecjevni raketni bacači ili tenkovi Leopard predaju Kijevu – navodi Hoegl, tražeći da se naređenja izdaju brže.

Ona je pozvala zvaničnike da ubrzaju modernizaciju kasarni za koje je navela da su u sramotnom stanju širom zemlje, kritikujući nedostatak funkcionalnih toaleta, tuševa i bežičnog interneta.

Investicione potrebe za ažuriranje infrastrukture, po njenoj procjeni, je ukupno 50 milijardi eura, prenosi Reuters.

Autor: Fena

Prethodni članakFutsal klub Konjodor – Preko trnja do zvijezda!!!
Naredni članakFutsal klub Konjodor – Preko trnja do zvijezda!!!