Naslovna BiH Hrvatski ambasador u UN-a napao Komšića, Lagumdžija reagovao

Hrvatski ambasador u UN-a napao Komšića, Lagumdžija reagovao

Od admin
A+A-
Resetiraj

“U vezi prisustva gospodina Komšića na današnjem sastanku i njegovih zaključaka želim ukazati da ga Republika Hrvatska ne prepoznaje kao legitimnog člana Predsjedništva Bosna i Hercegovine. Na tu poziciju je došao etničkim inženjeringom. Iskreno se nadamo da će izmjene izbornog zakona spriječiti takve manipulacije u budućnosti”, rekao je hrvatski ambasador.

Ambasador BiH u UN-u Zlatko Lagumdžija odmah je reagovao.

“Smatram neprimjerenim od svog kolege iz Hrvatske da nazove predsjedavajućeg Predsjedništva moje zemlje nelegalnim i nelegitimnim”, kazao je Lagumdžija.

“Želim čestitati Republici Kini”, kazao je ambasador RH na početku obraćanja čestitajući na predsjedavanju NR Kini Vijećem sigurnosti UN-a, a onda su ga ispravili. “Narodna Republika Kina”, kazao je potom Šimonović.

“Hrvatski ambasador koji svoje obraćanje počinje tako što je “fulio legalni i legitimni” naziv velike zemlje koja predsjedava Vijećem sigurnosti UN je imao bar ovom prilikom najmanje prava da priča o bilo čijoj legalnosti, legitimnosti i krivom predstavljanju, kazao je za Vijesti.ba Lagumdžija.

(Vijesti.ba)

 

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE