Naslovna BiH Hurtić osudio napad na povratnika Marka Mišića u Derventi i traži sigurnost za sve povratnike

Hurtić osudio napad na povratnika Marka Mišića u Derventi i traži sigurnost za sve povratnike

Od admin
A+A-
Resetiraj

– Prema informacijama koje sam dobio od povratnika sa terena, taj povratnik je pretučen. Zadobio je povrede opasne po život i nalazi se u bolnici u Slavonskom Brodu. Brutalno je pretučen od nekoliko napadača, u pokušaju da ih spriječi da kradu drva iz njegove vlastite šume. S obzirom da je policija, kako sam informisan, privela napadače, pozivam nadležne institucije da što hitnije rasvijetle taj slučaj i procesuiraju odgovorne – naglasio je ministar.

Hurtić navodi da povratnik Mišić živi u naselju Brezici sa suprugom, a sa žaljenjem konstatuje da je napad na njega samo jedan u nizu brutalnih napada na povratnike tokom ove godine.

– Koristim se ovom prilikom da još jednom pozovem sve nadležne institucije da povratnicima obezbijede, prije svega, siguran i dostojanstven život. To je i obaveza sadržana u Anexu 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma – kazao je ministar, saopćeno je iz Hurtićevog kabineta.

(Vijesti.ba / FENA)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE