Naslovnica Bosna i Hercegovina Huso na mjestu svog herojskog čina: Vidio sam djevojčicu, dozivala je upomoć

Huso na mjestu svog herojskog čina: Vidio sam djevojčicu, dozivala je upomoć

76

“Zaustavio sam automobil i prišao ljudima da pitam šta se događa. Oni su mi pokazali na rijeku i vidio sam da voda nosi djevojčicu. Rekao sam ovim ljudima “hajde da je pokušamo spasiti” i potrčao prema obali rijeke”

O herojskom podvigu mladog Huse Sinanovića ne prestaje da se priča. Sudbina je htjela da automobilom prođe u momentu kada je maloljetna djevojčica upala u nabujalu rijeku Bosnu na području naselja Semizovac.

Uprkos tome što ima strah od vode i nije dobar plivač, ušao je u rijeku i spasio promrzlu i iznemoglu djevojčicu.

– Zaustavio sam automobil i prišao ljudima da pitam šta se događa. Oni su mi pokazali na rijeku i vidio sam da voda nosi djevojčicu. Rekao sam ovim ljudima “hajde da je pokušamo spasiti” i potrčao prema obali rijeke. Djevojčica je govorila “Molim te, pomozi mi, odnese me”, a ja sam joj govorio da se smiri i da se ne plaši, priča Huso i dodaje:

– Nisam mogao da joj priđem nikako. Kako je nju voda nosila, ja sam tako trčao. Uzeo sam jednu dužu granu da probam da joj dodam da se uhvati. U jednom momentu sam joj uspio dodati granu, ali ona je bila toliko promrzla da nije mogla da je uhvati. Kako sam dalje nizvodno trčao vidio sam jednu vrbu i potrčao sam prema njoj. Uhvatio sam se za grane i ušao u vodu. Onim drvetom sam je primakao i uspio je uhvatiti za ruku i izvukao sam je na obalu, prepričao je Huso svoj herojski čin.

Kako kaže, ne zna odakle je djevojčica niti gdje je uopće upala u vodu, samo je čuo kad je policajcima rekla da ima 17 godina. Kaže da ga je nakon herojskog čina nazvao i daidža djevojčice.

Iz sarajevske policije su potvrdili da se dramatični događaj odigrao utorak u 14.20 sati.

Djevojčica je pregledana u Hitnoj pomoći gdje je ustanovljeno da nije zadobila povrede. Po nju je došao otac koji je odvezao kući.

Prethodni članakUSK : PRVA BEBA U 2022.GODINI ROĐENA PET MINUTA IZA PONOĆI
Naredni članakMišo Kovač pobijedio koronu, jučer pušten iz bolnice