Naslovna USK Incident u Bihaću! 26-godišnji mladić fizički napao istražitelje kriminalističke policije MUP-a USK

Incident u Bihaću! 26-godišnji mladić fizički napao istražitelje kriminalističke policije MUP-a USK

Od admin
A+A-
Resetiraj

Dana 13.11.2023. godine u 22,50 sati istražitelji Odsjeka za sprječavanje zloupotrebe droga i trgovine ljudima, Sektora kriminalističke policije su u ulici Huseina Kapetana Gradaščevića zatekli i kontrolirali lice Š. H. rođen 1997. godine iz Bihaću, koji je u svojstvu taxi vozača upravljao vozilom marke VW Golf, BiH registarskih oznaka.
Prilikom obavljanja službenih radnji od strane policajaca Š. H. je pružio aktivan otpor prema istražiteljima i tom prilikom jednom od njih nanio lake tjelesne povrede.

Naknadnim službenim radnjama pretresa taxi vozila kao i kuće u kojoj je nastanjen Š. H. pronađena je određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na „Kanabis sativu“, određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, digitalna vaga i novac u različitim apoenima za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.
Nakon obavještavanja, dežurna tužiteljica je konstatirala da se u navedenom događaju stječu obilježja krivičnih djela iz člana 359. KZ F BiH „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“ i krivičnog djela iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Lice Š. H. je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE