Naslovnica Bosna i Hercegovina Istraga protiv osumnjičenih za međunarodnu trgovinu ljudima

Istraga protiv osumnjičenih za međunarodnu trgovinu ljudima

56

Osumnjičeni počinitelji, također, su iz migrantske populacije koja boravi u BiH

Tužitelj iz Odsjeka za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u Tužiteljstvu BiH koordinirao je rad i aktivnosti policijskih djelatnika Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH u vezi lociranja i lišenja slobode osumnjičenih osoba za kaznena djela međunarodne trgovine ljudima, kao i pružanja zaštite žrtvama.

Radi se o vrlo osjetljivom predmetu u kojem su identificirane žrtve malodobne osobe iz migrantske populacije, koje borave u BiH i koje su zbog situacije u kojoj se nalaze posebno ugrožene, te su po instrukciji postupajućeg tužitelja, smještene u odgovarajuće objekte za pružanje zaštite žrtvama, gdje će im se pružiti adekvatna zaštita.

Osumnjičeni počinitelji, također, su iz migrantske populacije koja boravi u BiH.

Postupajući tužitelj će nakon provedenih istražnih radnji i ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljim aktivnostima prema osumnjičenim osobama.

Istraga se intenzivno nastavlja radi utvrđivanja svih okolnosti povezanih s izvršenjem ovog teškog kaznenog djela iz oblasti trgovine ljudima, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Autor: Fena

Prethodni članakArnold Schwarzenegger prošao kroz crveno i skrivio nesreću
Naredni članakInspektori iz predmeta David Dragičević oslobođeni optužbi