Naslovnica Bosna i Hercegovina Iz GSS-a se oglasili nakon što je njihova ekipa učestvovala u lančanom...

Iz GSS-a se oglasili nakon što je njihova ekipa učestvovala u lančanom sudaru

62

Najbitnije je da je sedmočlana ekipa koja je bila na dežuri, kao i drugi učesnici u saobraćaju koji su bili sudionici nesreće, prošla bez povreda

Pripadnici Gorske služba spašavanja – Stanica Sarajevo danas su, pri povratku sa redovnih aktivnosti (obezbjeđenja Ski centra Bjelašnica-Igman) učestvovali u teškoj saobraćajnoj nesreći.

– Naime, usljed neočišćene i zaleđene ceste, sa iskusnim spasiocem i vozačem za upravljačem u vozilu sa pogonom 4×4, nesreća se desila i nama koji smo navikli pomagati i pružati pomoć drugima. Nažalost, s obzirom na svakodnevne odlaske i povratke sa skijališta, po svim vremenskim uslovima, naši su spasioci imali i veću statističku vjerovatonću da im se desi nesreća, saopštili su iz GSS Sarajevo.

– Najbitnije je da je sedmočlana ekipa koja je bila na dežuri, kao i drugi učesnici u saobraćaju koji su bili sudionici nesreće, prošla bez povreda. Nažalost, ostali smo bez jednog od dva vozila u vlasništvu naše Stanice.

– Mnogo nam znači količina poziva i kolegijalnost koje smo primili od gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su izrazile zabrinutost i ponudile podršku i time pokazali da je GSS jedna velika složna porodica.

– Službe iz Sarajeva, GSS Jahorina i ZOI Olimpijski Centar odmah su ponudile svoje ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva u ispomoć, na čemu im se iskreno zahvaljujemo.

– Naši će spasioci sutra opet voziti istom rutom da bi pomogli povrijeđenim skijašima na našim olimpijskim planinama – saopćeno je iz GSS Sarajevo.

Prethodni članakAncelotti: Modrić još nije potpisao, ali on ima dožvotni ugovor s Realom
Naredni članakUveli minimalne cijene alkohola: Pivo minimalno 3,40, a boca vina 14,80 KM