Naslovnica Sport Iz Vlade FBiH objavili s koliko će novca nagraditi Lanu Pudar i...

Iz Vlade FBiH objavili s koliko će novca nagraditi Lanu Pudar i koliku su joj do sada dodijelili

82

Iz Federalne vlade su u saopštenju objavili koliku su novčani nagradu planirali dati Lani i njenom treneru za osvajanje bronze na SP-u Dubaiju, kao i koliko su novca do sada obezbjedili za pripreme naše plivačice

“Svjesni značaja vrhunskih rezultata koji naši najbolji sportisti postižu u svijetu, ali i obaveze Vlade Federacije BiH da ih se na svaki mogući način podrži, u srijedu 29. decembra u 14 sati, u prostorijama Federalnog ministarstva kulture i sporta, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović i premijer Federacije BiH Fadil Novalić upriličit će prijem za Lanu Pudar, najbolju bh. plivačicu”, saopštili su iz Vlade FBiH.

Iz Federalne vlade su u saopštenju objavili koliku su novčani nagradu planirali dati Lani i njenom treneru za osvajanje bronze na SP-u Dubaiju, kao i koliko su novca do sada obezbjedili za pripreme naše plivačice.

“Za osvajačicu bronzane medalje u finalu Svjetskog prvenstva u malim bazenima (25 metara) u Abu Dabiju iz federalnog budžeta će, na osnovu Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima za ostvarene vrhunske rezultate, biti osigurana nagrada od 10.000 KM, a za njenog trenera 5.000”.

“Ovo je samo nastavak podrške koju je Vlada FBiH ranije u ovoj godini dodijelila za njene uspjehe i pripreme od 23.500 KM. Naime, za ispunjenje A olimpijske norme iz federalnog budžeta Lani Pudar pripalo je 5.000 KM, za oboreni državni rekord 3.000, a 1.500 KM njenom treneru, dok je 14.000 KM izdvojeno iz interventnih sredstava za pripremu za Olimpijske igre”, saopštili su iz Vlade FBiH.

„Lana, koja potpuno opravdano nosi epitet čuda od djeteta, učinila nas je sve ponosnim i u ovim prazničnim danima unijela još više veselja u naše domove zbog čega smo joj neizmjerno zahvalni. Nakon svih uspjeha koje je postigla zahvaljujući svom trudu i zalaganju, najmanje što možemo učiniti jeste da se ujedinimo oko ideje podrške našim mladim, vrhunskim talentima. Siguran sam da u realnim okvirima i kroz sagledavanje svih mogućnosti možemo zajednički pronaći najbolja rješenja i za projekte poput izgradnje olimpijskog bazena”, izjavio je premijer Novalić.

Prethodni članakLjevičar hrvatskih korijena Gabriel Boric novi predsjednik Čilea
Naredni članakSaobraćajna nesreća o kojoj se šuti: “Nije mogao stajati na nogama, povraćao je”