Naslovna BiH Iza priče o Cool čarapama ‘krije’ se teška borba porodice iz Tuzle

Iza priče o Cool čarapama ‘krije’ se teška borba porodice iz Tuzle

Od admin
A+A-
Resetiraj

Zbog teške bolesti obojice sinova, bračni par Memišević iz Tuzle, otvorio je radnju u kojoj prodaju zanimljive čarape sa likovima iz crtanih filmova, kao i zanimljivim i neobičnim natpisima. Novcem od prodaje uspijevaju pokriti osnovne troškove liječenja djece.

– Sve nam je isto potrebno, ali dupli su troškovi, na dva fronta smo podijeljeni. Borimo se. Drago nam je da su građani Tuzle, a i cijele BiH prepoznali našu borbu i entuzijazam i dolaze kupiti naše čarape, kaže Besima Memišević, vlasnica radnje.

Dok je njen suprug sa jednim sinom na liječenju u Turskoj, Besima Memišević sa drugim prolazi proces liječenja na onkološkom odjeljenju UKC-a Tuzla. U periodu između terapija, radi u radnji. Mušterija ne fali.
– Mi smo mislili da sanjamo, ljudi dolaze, kupuju. Da li se ovo dešava, pita se majka.
Ona kaže da snagu crpi upravo iz sinova koji unatoč bolesti, ne posustaju.

– Oni su naša snaga. Kad ih vidim vesele, kako da ja budem drugačija, zaključuje Besima.
Pored unikatnih i zaista fantastičnih čarapa, ovdje možete pronaći i majice sa raznim printovima, po povoljnoj cijeni.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE