Naslovna BiH Izdata naredba o sprovođenju istrage protiv Salka Zildžića

Izdata naredba o sprovođenju istrage protiv Salka Zildžića

Od admin
A+A-
Resetiraj

Iz Tužilaštva je navedeno da su službena lica graničnog prelaza Bajina Bašta, prilikom pregleda automobila u kojem je zatečen Zildžić, pronašla pištolj sa dva okvira i municijom.

Zildžiću je određen pritvor rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicama u trajanju 30 dana, a po prijedlogu Višeg javnog tužilaštva u Užicama.

On je saslušan u svojstvu osumnjičenog u Policijskoj stanici Bajina Bašta, gdje je iznio odbranu, navedeno je u odgovoru za Srnu iz Višeg javnog tužilaštva Užice.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Salko Zildžić uhapšen je juče na graničnom prelazu između BiH i Srbije u Bajinoj Bašti.

Zildžić je bivši predsjednik Asocijacije mladih SDA, a sada obavlja funkciju predsjednika Glavnog odbora SDA Tuzla.

Prema pisanju beogradskih medija, on je uhapšen prilikom posjete bliskom prijatelju Damiru Mehiću Bibiju, koji je nedavno uhapšen na beogradskom aerodromu zbog falsifikovanja dokumenata, a iz BiH je pobjegao zbog izdržavanja zatvorske kazne od 17 i po godina.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE