Naslovnica Bosna i Hercegovina Jako nevrijeme praćeno gradom napravilo haos: “Led je pobio sve što sam...

Jako nevrijeme praćeno gradom napravilo haos: “Led je pobio sve što sam zasijao”

8
0

Komisija za procjenu štete sutra će obići teren

Olujno nevrijeme praćeno gradom zahvatilo je danas Sokolac i nanijelo veliku štetu na poljoprivrednim usjevima i voćnjacima, izjavio je Srni načelnik opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je rekao da je jako nevrijeme u popodnevim satima gradsko naselje, centralni dio opštine, sela od Čavčeva polja na Ravnoj Romaniji, dijela Glasinačkog polja, dio sela u mjesnoj zajednici Knežina i u dijelu mjesne zajednice Sokolovići, do sela Kalimanići.

On je najavio da će komisija za procjenu štete sutra obići teren, a da je on već obišao jedan broj sela i uvjerio se u veliku materijalnu štetu na usjevima, plastenicima i voćnjacima.

Bjelica je naglasio da će poslije obilaska terena i prikupljanja potrebnih podataka ujutro održati sastanak sa saradnicima, te da će komisija za procjenu štete biti upućena na teren da bi se mogao organizovati bilo kakav vid pomoći poljoprivrednicima.

Mještanin Podromanije Radomir Ponjarac rekao je da je grad u ovom selu prekrio puteve i zabijelio se na imanjima.

“Led je pobio sve što sam zasijao, na površini od pet dunuma kukuruza, dva/tri dunuma krompira, kao i sve ostalo sitno povrće”, istakao je Ponjarac.

U Vatrogasnom odjeljenju na Sokocu su rekli da nije bilo poziva za pomoć, a u Hitnoj pomoći Doma zdravlja da nije bilo prijavljenih lica povrijeđenih tokom nepogode.

Prethodni članakVaha ponovo tema medija: Ukoliko i dobije otkaz u Maroku, ne bi trebao dugo čekati na novi angažman
Naredni članakNjemačka se priprema za tešku krizu, uvode mjere: “Pred nama su teške godine”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime