Naslovnica Svijet Japan šalje Ukrajincima bespilotne letjelice, a pogledajte šta im stiže od Britanaca

Japan šalje Ukrajincima bespilotne letjelice, a pogledajte šta im stiže od Britanaca

40

Za upravljanje Stormerom su dovoljne tri osobe, a ova vozila teška 13 tona u Ukrajinu mogu transportnim avionima C-17 stići u roku od nekoliko dana

Velika Britanija će Ukrajini navodno poslati Stormer High Velocity Missile, britanska oklopna vozila koja mogu rušiti avione u niskom letu.

Za upravljanje Stormerom su dovoljne tri osobe, a ova vozila teška 13 tona u Ukrajinu mogu transportnim avionima C-17 stići u roku od nekoliko dana, javlja The Guardian.

Ministarstvo odbrane Japana poslat će Ukrajini seriju nuklearnih, bioloških i hemijskih (NBC) odijela i maski, kao i bespilotnih letjelica, kako bi pomogli zemlji u borbi protiv ruske agresije, potvrđeno je na službenom Twitter profilu Ministarstva.

– Japansko Ministarstvo odbrane odlučilo je ukrajinskoj vladi ponuditi NBC odijela, NBC maske i dronove. Borba Ukrajinaca za odbranu svoje zemlje i dalje se nastavlja tako da će japansko Ministarstvo nastaviti pružati im podršku – stoji u tweetu.

Izvještaj ne navodi količinu serije koja će biti poslana Ukrajini niti kada će pomoć biti dostavljena i raspoređena, javio je Ukrinform.

Ranije su američke obavještajne službe saopćile da nisu upoznate s informacijama da se ruske nuklearne snage razmještaju za napad, dodajući da će se nastaviti praćenje svih njihovih akcija i priprema.

Nisvet Jusić
Prethodni članakKošarkaši Borca nadigrali tuzlansku Slobodu u Boriku
Naredni članakSamir Avdić imenovan za vođu tima za izradu plana obnove trebevićke bob staze