Naslovnica Magazin Jedna lijepa priča iz BiH: Kad se ulicama provoza više od 200...

Jedna lijepa priča iz BiH: Kad se ulicama provoza više od 200 Djeda Mrazova

73

Start i završetak biciklijade započeo je ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača (Rondo), a vozit će se krug po cijelom gradu.

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” tradicionalno, već desetu godinu zaredom, u Mostaru je organizirao biciklijadu Djeda Božićnjaka/Mrazova kojih je ove godine bilo više od dvjesto.

Start i završetak biciklijade započeo je ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača (Rondo), a vozit će se krug po cijelom gradu.

Ispred Kosače upriličeno je fotografiranje s Djeda Božićnjacima/Mrazevima i najmlađih građana Mostara, a druženje se nastavlja u Zimskom gradu Adventu na šetnici Nikole Šubića Zrinskog (bivše Lenjinovo šetalište), uz glazbu i božićno-novogodišnje delikatese.

Kao i prethodne dvije godine, Djeda Božićnjaci/Mrazevi najmlađim građanima Mostara, koji su se zatekli na ulicama, dijeljeni su slatkiši te prigodni darovi.

– Ovo je jedna od ljepših novogodišnjih manifestacija koja je prerasla u tradicionalan događaj, jubilarni, deseti po redu, na koji se odaziva svake godine sve veći broj biciklista željnih da pronesu praznični duh ulicama Grada Mostara – izjavio je predsjednik Udruge “Hercegovina Bike” Toni Zorić.

Posebno se osvrnuo na najmlađe, koji su ove godine u većem broju izrazili želju za sudjelovanjem u biciklijadi.

Također je podsjetio da je događaj poprimio i šire razmjere, odnosno da se organizira i u drugim gradovima Hercegovine.

– Nešto što je krenulo slučajno bit će divan događaj i danas ali nadam se i u budućnosti – poručio je Zorić.

Stanislava Borovac, sudionica biciklijade i članica “Hercegovina Bike”, kaže kako se rado odazvala i podržava manifestaciju ovakve vrste ne samo u Mostaru nego i u drugim gradovima Hercegovine, ali i regije.

U biciklijadi su mogli sudjelovati svi koji se se obukli u Djeda Božićnjaka/Mraza, ili barem na glavu stavili kapu od Djeda Božićnjaka/Mraza.

Za sigurnost svih biciklista brinuli su se djelatnici MUP HNK.

Prethodni članakMeđunarodno priznate “kovid potvrde” za građane BiH nakon Nove godine?
Naredni članakCAZIN: PROJEKT IZGRADNJE ISLAMSKOG KULTURNOG CENTRA, POTPISAN UGOVOR O KUPOVINI ZEMLJIŠTA