Naslovnica Bosna i Hercegovina Jedna osoba uhapšena u akciji FUP-a, pronađeno 37 kilograma kanabisa

Jedna osoba uhapšena u akciji FUP-a, pronađeno 37 kilograma kanabisa

11

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi

Jedna osoba iz Čapljine lišena je slobode, kod koje je pronađeno 37 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Policijski službenici Federalne uprave policije su u četvrtak pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti lišili slobode osobu inicijala A.K. (1987.) iz Čapljine nastanjenu u Mostaru koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koristi osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno 37 kilograma suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira opojnu drogu (Cannabis Sativa L), kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period opojnu drogu nabavljala na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirala s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Navedena osoba će nakon kriminalističke obrade u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Prethodni članakOdređen pritvor osumnjičenom Fahrudinu Gačanoviću
Naredni članakJoš nisu zakazane sjednice o ukidanju akciza, slijede krivične prijave protiv Radmanovića i Špirića?