Naslovnica Bosna i Hercegovina Još jedan kanton produžio zimski raspust zbog epidemiološke situacije

Još jedan kanton produžio zimski raspust zbog epidemiološke situacije

66

Mi ćemo postupiti po preporuci Kriznog štaba, jer imamo dovoljno prostora da u potpunosti realiziramo nastavni program do kraja godine. O tome ćemo sutra obavijestiti sve škole- najavio je ministar Kozlić

Nakon što je to prošle sedmice najavljeno u Unsko-sanskom kantonu, danas je i Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zasjedao poslijepodne, zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covida-19, donio preporuku za prolongiranje za sedmicu dana početka nastave u drugom polugodištu u školama u kojima se nastavni proces odvija na bosanskom jeziku – potvrdio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta tog kantona prof. dr. Spahija Kozlić.

-Mi ćemo postupiti po preporuci Kriznog štaba, jer imamo dovoljno prostora da u potpunosti realiziramo nastavni program do kraja godine. O tome ćemo sutra obavijestiti sve škole- najavio je ministar Kozlić.

S obzirom da je u općinama Žepče i Usora, u kojima je obrazovanje u nadležnosti lokalnih zajednica, drugo polugodište počelo još 10. januara, vjerovatno neće doći do prekida nastavnog procesa, jer se iz istih razloga nastava odvija online.

Katoličkom školskom centru Sveti Pavao u Zenici te Franjevačkoj gimnaziji u Visokom, u kojima je drugo polugodište počelo u ponedjeljak, 17. januara, najavljuje ministar Kozlić, ostavit će se mogućnost da sačine procjenu te nastave s realizacijom započetog nastavnog procesa.

Podsjećamo, zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u USK bit će produžen za najmanje jednu sedmicu, tako da školarce u učionicama možemo očekivati 31. januara ili početkom februara. Potvrdio je to prošle sedmice ministar obrazovanja u Vladi USK Almin Hopovac.

Prethodni članakGoran Zakarić napustio banjalučki Borac
Naredni članakDetoksikacija organizma nakon praznika i promjena stila života