Naslovnica Bosna i Hercegovina Još jedan kanton produžio zimski raspust zbog epidemiološke situacije

Još jedan kanton produžio zimski raspust zbog epidemiološke situacije

32
0

Mi ćemo postupiti po preporuci Kriznog štaba, jer imamo dovoljno prostora da u potpunosti realiziramo nastavni program do kraja godine. O tome ćemo sutra obavijestiti sve škole- najavio je ministar Kozlić

Nakon što je to prošle sedmice najavljeno u Unsko-sanskom kantonu, danas je i Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zasjedao poslijepodne, zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covida-19, donio preporuku za prolongiranje za sedmicu dana početka nastave u drugom polugodištu u školama u kojima se nastavni proces odvija na bosanskom jeziku – potvrdio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta tog kantona prof. dr. Spahija Kozlić.

-Mi ćemo postupiti po preporuci Kriznog štaba, jer imamo dovoljno prostora da u potpunosti realiziramo nastavni program do kraja godine. O tome ćemo sutra obavijestiti sve škole- najavio je ministar Kozlić.

S obzirom da je u općinama Žepče i Usora, u kojima je obrazovanje u nadležnosti lokalnih zajednica, drugo polugodište počelo još 10. januara, vjerovatno neće doći do prekida nastavnog procesa, jer se iz istih razloga nastava odvija online.

Katoličkom školskom centru Sveti Pavao u Zenici te Franjevačkoj gimnaziji u Visokom, u kojima je drugo polugodište počelo u ponedjeljak, 17. januara, najavljuje ministar Kozlić, ostavit će se mogućnost da sačine procjenu te nastave s realizacijom započetog nastavnog procesa.

Podsjećamo, zimski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola u USK bit će produžen za najmanje jednu sedmicu, tako da školarce u učionicama možemo očekivati 31. januara ili početkom februara. Potvrdio je to prošle sedmice ministar obrazovanja u Vladi USK Almin Hopovac.

Prethodni članakGoran Zakarić napustio banjalučki Borac
Naredni članakDetoksikacija organizma nakon praznika i promjena stila života

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime