Naslovnica Svijet Još jedan napad: Na kosovsku policiju pucano iz “kalašnjikova”, bačene i granate

Još jedan napad: Na kosovsku policiju pucano iz “kalašnjikova”, bačene i granate

29

Kosovski policijski čelnici okarakterizirali su te događaje kao terorističke napade

U petak ujutro vatrenim oružjem napadnuta su dva vozila kosovske policije koja su prevozila policajce do graničnih prijelaza prema Srbiji, dok su danas, prema riječima kosovksih vlasti, napadnuti i policajci.

Kosovski policijski čelnici okarakterizirali su te događaje kao terorističke napade.

Direktor kosovske policije Samedin Mehmeti izjavio je kako u napadima nitko nije ozlijeđen zahvaljujući oklopnim vozila i spremnosti policije, prenosi Radiotelevizija Kosova.

“Od 13. aprila imali smo četiri sinhronizovana napada na kosovsku policiju. To pokazuje da imamo posla s organiziranom grupom koja ima za cilj opstruiranje rada policije. U prvom napadu korišteno je preko 40 metalnih ježeva raspoređenih da ometaju policijske patrole, u drugom napadu policajci su napadnuti kamenjem. Treći napad dogodio se sinoć kada je na policiju ispaljeno 30 metaka, dok su danas policajci napadnuti granatama i oružjem AK-47” – rekao je Mehmeti na konferenciji za novinare.

Kazao je da su se od 13. aprila do danas dogodila četiri sinhronizirana napada na pripadnike policije Kosova na mjestima koja su vrlo blizu jedna drugom. Za napad u petak Mehmeti je kazao da je ručna bomba bačena direktno s namjerom da povrijedi policajce, a ne samo da ih uplaši, ali da, zahvaljujući fleksibilnosti pripadnika policije i oklopnih vozila, niko nije povrijeđen.

U vozilu su bili policajci i Albanci i Srbi.

Autor: Fena

Nisvet Jusić
Prethodni članakSTUDENTI ZDRAVSTVENIH STUDIJA U POSJETI RTV USK
Naredni članakRonaldo propušta meč protiv Liverpoola zbog smrti sina