Naslovnica Magazin Kevin Spacey optužen za seksualni napad na trojicu muškaraca

Kevin Spacey optužen za seksualni napad na trojicu muškaraca

5
0

Policija je saopćila da su se navodni napadi dogodili između marta 2005. i aprila 2013., i to četiri u Londonu i jedan u Gloucestershireu

Britanska policija saopćila je u ponedjeljak da je optužila glumca Kevina Spaceyja na temelju navoda o seksualnom zlostavljanju, zbog čega bi se glumac trebao u četvrtak pojaviti na sudu.

Tužitelji su prošlog mjeseca odobrili podizanje optužnice protiv 62-godišnjeg Spaceyja, i to po četiri tačke optužbe za seksualni napad na trojicu muškaraca, te još jednom tačkom za navođenje osobe na učešće u penetrativnom seksualnom činu bez pristanka.

Policija je saopćila da su se navodni napadi dogodili između marta 2005. i aprila 2013., i to četiri u Londonu i jedan u Gloucestershireu. Uključivali su jednog muškarca koji je sada u četrdesetim godinama i dvojicu muškaraca koji su sada u tridesetima.

“Suđenje će dokazati moju nevinost”

Spacey bi se na sudu trebao pojaviti u četvrtak, saopćila je londonska Metropolitanska policija. Policija je potvrdila da je Spacey optužen po pet tačaka koje je odobrilo državno tužiteljstvo nakon hapšenja.

Oskarovac Spacey poručio je, kako prenosi Reuters, da je spreman braniti se pred sudom u Velikoj Britaniji i da je siguran kako će svako suđenje dokazati njegovu nevinost.

Spacey je nekad bio jedna od najvećih američkih filmskih zvijezda, no uveliko se povukao iz javnosti nakon što je prije pet godina optužen za seksualno zlostavljanje.

U novembru 2017. londonsko pozorište Old Vic saopćilo je da je od 20 muškaraca zaprimilo 20 odvojenih optužbi za Spaceyjevo neprimjereno ponašanje. Riječ je o muškarcima koji su sa Spaceyjem bili u kontaktu u pozorištu ili vezano za njega između 1995. i 2013.

Nakon što su na vidjelo izašle optužbe za seksualno zlostavljanje, Spacey je izbačen iz TV serije Kuća od karata i iz filma Sav novac svijeta.

Prethodni članakDodik ponovo zatražio posebnu sjednicu NSRS
Naredni članakMacron, Scholz i Draghi krenuli vozom u Kijev

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime