Naslovnica Magazin Ko je sve dobio Emmy: Trijumf serije Nasljeđe, Zendaya najbolja glumica

Ko je sve dobio Emmy: Trijumf serije Nasljeđe, Zendaya najbolja glumica

29

HBO-ova serija Nasljeđe, s Brianom Coxom u ulozi patrijarha obitelji koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit za glavnu nagradu

HBO-ova serija Nasljeđe (Succession) dobila je Emmy za najbolju dramsku seriju, a na 74. svečanoj dodjeli najpoznatije televizijske nagrade serija Bijeli lotos proglašena je najboljom mini-serijom, a Ted Lasso najboljom komičnom serijom.

HBO-ova serija Nasljeđe, s Brianom Coxom u ulozi patrijarha obitelji koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit za glavnu nagradu. U konkurenciji za najbolju dramu bile su, među ostalima, i serije Squid Game, Better Call Saul, Euforija

Serija Bijeli lotos, čija se radnja vrti oko bogatih gostiju i radnika luksuznog odmarališta koji ih dvore, dobila je nagradu za najbolju mini-seriju.

Serija Ted Lasso dobila je nagradu za najbolju komediju drugu godinu zaredom, a njezine glavne zvijezde Jason Sudeikis i Brett Goldstein drugi put su proglašene najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem.

Južnokorejski glumac Lee Jung-jae novo je lice na popisu nagrađenih, a dobio je Emmy za najboljeg dramskog glumca za ulogu u globalno popularnoj seriji Squid Game. Time je postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio tu prestižnu nagradu, a da se radi o ulozi u seriji koja nije na engleskom.

I Hwang Dong-hyuk, koji je producirao, napisao i režirao seriju Squid Game, globalnu senzaciju, nagrađen je Emmyjem za najboljeg redatelja dramske serije.

Nagradu za najbolju glumicu u komediji dobila je Jean Smart za ulogu u seriji Komičari, a Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji Euforija.

Prethodni članakIzetbegović sa suzama u očima: Bio sam spreman poginuti za Sarajevo
Naredni članakErdogan: Rekao sam Putinu da vrati Krim pravim vlasnicima