Naslovna USK Kod Bihaća uhapšeni Afganistanci osumnjičeni za pljačke, silovanja i držanje oružja: Ima ih još, a potraga traje!

Kod Bihaća uhapšeni Afganistanci osumnjičeni za pljačke, silovanja i držanje oružja: Ima ih još, a potraga traje!

Od admin
A+A-
Resetiraj

Policija je danas uhapsila dvojicu Avganistanaca kod Bihaća zbog sumnje da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi kojoj se na teret stavljaju razbojništva, krađe, ucjene, kao i jedno silovanje, rečeno je Srni iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.
Portparol MUP-a Ale Šiljdedić rekao je da uhapšeni migranti nisu imali nikakva dokumenta kod sebe, pa ih nije bilo moguće identifikovati, te da prema njihovim izjavama imaju između 25 i 30 godina.

On je rekao da je jedan od dvojice uhapšenih migranata pokušao pobjeći, te da je tom prilikom bacio torbu u kojoj je pronađen pištolj kalibra 7,65 milimetara sa dva okvira i 13 metaka.
Šiljdedić je naveo da su uhapšeni Avganistanci, uz izvještaj o počinjenim krivičnom djelu, predati nadležnom tužiocu na dalje postupanje, te da je sve rađeno u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE