Naslovnica Magazin Koje namirnice bismo trebali izbjegavati navečer

Koje namirnice bismo trebali izbjegavati navečer

72

Postoje namirnice koje svakako treba izbjegavati

Budući da se metabolizam usporava tokom spavanja, vrlo je važno prije toga unijeti neprerađene i cjelovite namirnice koje tijelo lakše pretvara u energiju. To će otežati dobijanje neželjenih kilograma.

Postoje namirnice koje svakako treba izbjegavati, a ove četiri nikako nemojte konzumirati u poslijepodnevnim i večernjim satima, piše Prvo zdravlje.ČipsOpćenito, konzumiranje čipsa i slične masne i pržene hrane vodi spadaju u nezdrave prehrambene navike, što rezultira debljanjem i negativnim učincima na zdravlje. Čips sadrži male količine vlakana, proteina i drugih hranjivih tvari, ali sadrži velike količine nezdravih trans masnih kiselina i soli.

SladoledOvo je proizvod bogat jednostavnim rafiniranim ugljikohidratima, čije konzumiranje rezultira taloženjem masnoće na stomaku.

ČokoladiceZbog male veličine, čokoladice mogu izgledati kao relativno dobra opcija za užinu ili ako poželite nešto slatko. Međutim, ako pokušavate izgubiti kilograme, ovo nije dobro rješenje jer se i mali zalogaji zbrajaju.

Bijeli hljebTo je još jedna namirnica koju treba izbjegavati ako želite izgubiti kilograme. Zbog toga što je napravljen od prerađenih žitarica, bijeli hljeb ima malo vlakana. Neće vas zasititi kao crni hljeb od integralnog, što znači da ćete ga pojesti mnogo više.

Prethodni članakKORONA BILANS U USK: UZ 139 NOVOZARAŽENIH OSOBA I DVA SMRTNA ISHODA
Naredni članakU Srbiji još 12.721 osoba zaražena koronavirusom