Naslovnica Magazin Koliko dnevno treba uraditi trbušnjaka kako bi izgubili salo na stomaku

Koliko dnevno treba uraditi trbušnjaka kako bi izgubili salo na stomaku

11

Za izvođenje nije vam potrebna nikakva oprema, osim eventualno prostirke na koju možete leći

Trbušnjaci su dio rutina mnogih fitness fanatika. Oni aktiviraju trbušne mišiće i tako pomažu u sagorijevanju sala na trbuhu pa mogu biti učinkovit alat za mršavljenje.

Da biste vidjeli rezultate i izbjegli ozljede, važno je da trbušnjake radite pravilno. Za izvođenje nije vam potrebna nikakva oprema, osim eventualno prostirke na koju možete leći. Legnite na pod, stopala postavite u širini kukova i podignite koljena. Oslonite ruke na prsa. Udahnite i skupite trbušne mišiće, pa izdahnite i podignite glavu i ramena od poda. Polako se vratite u početni položaj.

Ne postoji tačna formula kojom bi se moglo izračunati koliko ćete sala sagorjeti trbušnjacima. To je jedinstveno za svaku osobu i njezinu početnu razinu kondicije. Neki kažu da je potrebno oko 500.000 trbušnjaka da bi se sagorio kilogram sala iako drugi vjeruju da je brojka puno manja, piše Marca.

U svakom slučaju, zdravi muškarci u 20-im ili 30-im godinama s normalnim omjerom mišićnog i masnog tkiva mogu dnevno napraviti između 100 i 200 trbušnjaka. Žene iste dobi mogu ciljati na 150 do 250 trbušnjaka dnevno jer inače trbušnjake rade radije nego druge vježbe. Bez obzira na cilj, ukupni broj trbušnjaka koje planirate napraviti u danu rasporedite u više setova, poručuju stručnjaci.

Autor: Index.hr

Prethodni članakNovi pravilnik o zdravstvenim uslugama u KS: Ubuduće bez dugih lista čekanja
Naredni članakU Banjaluci izložba najkreativnijih odgovora institucija na zahtjev za pristup informacijama