Naslovnica Bosna i Hercegovina Komšić: Glasanje BiH i Srbije u UN-u gorka pilula za proruski savez...

Komšić: Glasanje BiH i Srbije u UN-u gorka pilula za proruski savez Dodik – Čović

41

Komšić je rekao da bh. ambasadori znaju šta im je činiti i da BiH ima svoju vanjsku i sigurnosnu politiku prema Ukrajini u kojoj su učestvovali svi, još od vremena Radmanovića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić nazvao je glasanje Bosne i Hercegovine za Rezoluciju UN-a koja osuđuje rusku agresiju na Ukrajinu, ali i glasanje Srbije za istu Rezoluciju, “lekcijom i gorkom pilulom za proruski savez u BiH, Dodik – Čović”.

Komšić je rekao da bh. ambasadori znaju šta im je činiti i da BiH ima svoju vanjsku i sigurnosnu politiku prema Ukrajini u kojoj su učestvovali svi, još od vremena Radmanovića.

Dodao je da poštujemo Povelju UN-a, Sporazum o pridruživanju, držimo se akata i onoga što je ranije dogovoreno, a tako je bilo i u slučaju glasanja za Rezoluciju Ujedinjenih nacija gdje je Bosna i Hercegovina osudila agresiju Rusije na Ukrajinu.

– Možda je glasanje Srbije za Rezoluciju kojom se osuđuje ruska agresija iznenađenje, ali je dobro za mir u našoj regiji! Dobro je što je Srbija ipak glasala za tu Rezoluciju. To je ujedno lekcija i gorka pilula za proruski savez u BiH, Dodik – Čović – naveo je Komšić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Prethodni članakVasoski: Očekujem agresivan Željezničar, derbi svima mnogo znači
Naredni članakKLJUČ BUDUĆNOSTI – SASTANAK RADNE GRUPE ZA UNAPRIJEĐENJE ZAKONSKOG OKVIRA E-TRGOVINE U BOSNI I HERCEGOVINI