Naslovnica Bosna i Hercegovina Komšić komentarisao Milanovićevu izjavu da je Dodik hrvatski partner u BiH

Komšić komentarisao Milanovićevu izjavu da je Dodik hrvatski partner u BiH

63

Komšić je, reagujući na jučerašnji izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Dodik hrvatski partner u BiH, na Fecbooku napisao da usvajanje zahtjeva HDZ-a “ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi”

Član predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je, na svom Facebook profilu, da jedino što  Milorada Dodika i, kako je rekao, njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje, prema mišljenju Komšića, “anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona”.

Komšić je, reagujući na jučerašnji izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Dodik hrvatski partner u BiH, na Fecbooku napisao da usvajanje zahtjeva HDZ-a “ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi”.

Komšić smatra da Rusija zato može zadovoljno da trlja ruke, a da bi time dodatno ojačala i Dodikova politika, koju on vidi kao separatističku.

Komšić, takođe, smatra da to vodi u sigurnu dezintegraciju Bosne i Hercegovine.

“Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje, ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive Bosne i Hercegovine, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika. Nešto poput toga vodi u sigurnu dezintegraciju države Bosne i Hercegovine. Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Kada Milanović govori o čovjeku sa crne liste State Departmenta kao partneru Hrvatske u Bosni i Hercegovini, u tome mu se nažalost može vjerovati.”, napisao je Komšić.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je juče da je “član Predsjedništva Milorad Dodik hrvatski partner u Bosni i Hercegovini”, a da “problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može da bude riješeno bez Srba u BiH”.

“Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Ko to ne razumije, ili ne razumije ili je pokvaren”, odgovorio je Milanović na pitanje novinara o učešću Milorada Pupovca, člana parlamentarne većine i Srpskog narodnog vijeća, na proslavi Dana Republike Srpske.

Prethodni članakProšlo je 45 godina od pogibije: Ovako je o Bosni i Hercegovini govorio Džemal Bijedić
Naredni članakŠpanski vojnik ponovo pronašao djecu iz ratnog Mostara: Sretan sam što su živi